Dosya

LG G3 ve HTC One (M8) karşı karşıya

Giderek kızışan üst sınıf Android telefon pazarının en yeni oyuncusu bugün tanıtılan LG G3 oldu. Tanıtım tarihinin duyurulmasının ardından telefona dair özelliklerin yoğun biçimde sızması biraz heyecan eksiltse de, bu durum LG G3’ün pazarda yaratacağı rekabetin boyutunu değiştirmedi. LG G3’ün en büyük rakiplerinden biri de geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve oldukça pozitif yorumlar alan HTC One (M8). LG G3 ve HTC One (M8)’in özelliklerini sizler için karşılaştırdık.

lg-g3-htc-one-m8

Ekran

LG G3 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe ve 538 piksel yoğunluğuna sahip ekranıyla diğer tüm rakiplerine olduğu gibi HTC One (M8)’e de üstünlük sağlıyor. HTC One (M8) 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5 inç bir ekran barındırıyor.

Tasarım

LG G3 146.3 x 74.6 x 8.9 mm.’lik boyutlara ve 149 gram ağırlığa sahip. Buna karşılık 146.3 x 70.6 x 9.3 mm. boyutlarındaki HTC One (M8) tartıda 160 gram çekiyor. İki telefonun uzunluklarının aynı olmasına rağmen, LG G3 daha ince ve bir hafif cihaz olarak göze çarpıyor. LG G3’ün daha büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen genişlik konusunda HTC One (M8)’e yakın olması dikkat çeken bir diğer nokta.

İki telefonda da metal materyal kullanılırken, sunulan renk seçenekleri de benzerlik gösteriyor. Genel tasarımları itibarıyla iki cihazın birbirini andırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

LG G3’ün arka kapağında ses açma ve kapama düğmeleri göze çarparken, HTC One (M8)’in arka kapağında dikkat çeken ilk unsur Duo Kamera oluyor.

İşlemci, bellek ve depolama

Performans konusunda iki cihazın kafa kafaya mücadele edebileceğini söylemek mümkün. LG G3’te dört çekirdekli, 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci bulunuyor. HTC One (M8)’de ise aynı işlemcinin 2.3 GHz’lık versiyonu tercih edilmiş. Her iki cihazda da işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Ancak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı bölgelerde LG G3’ün 3 GB versiyonu da satılacak. Hem LG G3 hem de HTC One (M8)’de 16 ve 32 GB’lık dahili hafıza seçenekleri bulunuyor. microSD kart sayesinde bu alanları 128 GB daha artırmak mümkün oluyor.

Kamera

Katalog değerlerine bakıldığı zaman LG G3’ün 13 megapiksel arka kamerası HTC One (M8)’in 4 megapiksel UltraPixel Duo Kamera’sına üstünlük sağlıyor. Ancak UltraPixel Duo Kamera’nın üstün performansı göz önüne alınıca somut bir fikir yürütmek için LG G3’ü de test etmek gerekiyor. Her iki cihazın kameraları da kendilerine özgü özellikleriyle göz dolduran cinsten.

Pil

LG G3 3000 mAh kapasiteli piliyle HTC One (M8)’in 2600 mAh kapasiteli piline üstünlük sağlıyor ve bu alanda rakibini geride bırakıyor.

Sonuç

LG G3 ve HTC One (M8) aynı işlemciye, aynı depolama alanı boyutlarına ve benzer üst sınıf tasarıma sahip. İki cihazın ayrıştığı en önemli noktalar ise ekran ve pil boyutu. LG G3 daha büyük ve canlı ekranı ve daha büyük piliyle HTC One (M8)’e karşı avantaj kazanıyor. İki cihaz arasında yapılacak tercihlerde ekran boyutu ve tasarımdaki nüansların etkili olması muhtemel gözüküyor.

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER