Teknoloji

LG G3 Quad HD ekranı, lazer odak sistemiyle güçlü akıllı telefonların yeni referans noktası

LG’nin 2014 model amiral gemisi LG G3 ile nihayet resmen tanıştık. Aslında şimdiye kadar bu telefonla ilgili birçok şey gördük. Resmi tanıtım da bu nedenle malumun ilanı niteliği taşıyor.

lg-g3-resmi-270514

Eğer LG G3 bir dizüstü bilgisayar olsaydı, Quad HD çözünürlükle kendisine hayran bırakabilirdi. Eğer bir fotoğraf makinesi olsaydı, lazer otomatik odağı da önemli bir avantaj sayılabilirdi. Ancak LG G3 bir akıllı telefon ve bir akıllı telefon olarak bu üstün özellikleri bünyesinde barındırdığı için piyasadaki en gelişmiş akıllı telefon olarak belirtmek yanlış olmaz.

G2 gibi G3’te de ön bölümde en çok alanı ekran tutuyor. Ekranı saran ince çerçeveler sayesinde cihazın ön yüzünün yüzde 77’lik bölümü 5.5 inç IPS ekran tarafından kaplanıyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğü ve minimal tasarımıyla, LG G3 bir sürü pikseli çok daha az alana sığdırmayı başarıyor. LG’nin yeni cihazı HTC’nin 5 inç’lik One’ı ve Sony’nin 5.2 inç’lik Xperia Z2’siyle aynı boyda ve ikisinden de daha hafif.

Dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisiyle rekabette rakiplerinden geri kalmayan LG G3’te 3 GB’ye kadar RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası bulunuyor. Ancak LG telefonun teknik özelliklerini ön plana çıkarmakla ilgilenmiyor. LG Mobile CEO’su Jong-Seok Park’ın söylediğine göre, hızlı evrim geçiren akıllı telefon pazarında en akıllı inovasyonun gelişmiş teknolojiyle basitleştirilmiş kullanıcı deneyimi arasında harmoni yaratmak olduğunu söylüyor.

LG Android kullanıcı arayüzünü güncelledi ve Google Asistan gibi çalışan Smart Notice adlı yeni bir servis ekledi. Bu size bir kişiyi geri aramanız gerektiğini hatırlatacak, kullanılmayan uygulamaları kaldırmanızı önerecek ve zamana göre çeşitli tavsiyelerde bulunacak. Doğal dil yetenekleri sayesinde LG, Smart Notice’in diğer kişisel asistan yazılımlarından ayrılacağını düşünüyor.

lg-g3-renkler-270514

G3’ün kamerası da karmaşık teknolojileri basitleştirilmiş işlevlerde kullanma felsefesiyle örtüşüyor. 13 megapiksel sensör, optik görüntü sabitleme, yeni bir lazer otomatik odak sistemi arkadaki kameranın başlıca özellikleri arasında yer alıyor. LG bu bileşenlerin hızı ve sağlamlığına o kadar güveniyor ki ,kameranın varsayılan çekim modunu değiştirmeyi uygun görmüş. Ekrana dokunduğunuzda G3 odaklama yapıyor ve aynı anda çekimi de gerçekleştiriyor. Öndeki kamera da daha geniş diyafram açıklığı ve özçekim fotoğrafı kamera karşısında yumruk hareketi yaptığınızda çeken yeni bir hareket algılama sistemiyle güncellenmiş.

Her ne kadar fırçalanmış metal görünümüne sahip olsa da, LG G3’ün temelinde plastik var. Hafif, yuvarlak köşeli, elde rahat tutulan bu cihaz kullanıcılar için kullanımı zevkli olabilir.

Metalik siyah, ipek beyazı, parlak altın, mor menekşe, Burgundy kırmızısı gibi renk seçeneklerine sahip olan LG G3 dünya çapında 170 mobil operatör tarafından satılacak. Güney Kore’de satışa sunulan cihaz 28 Mayıstan itibaren dünyanın diğer noktalarında da satışta olacak.

LG G3’ün küresel lansmanı kapsamında yarın sabah İstanbul’da da bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikte LG G3’ü yakından tanıma fırsatı bulacağız ve izlenimlerimizi en hızlı şekilde aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER