Teknoloji

LG Display: LG G3 5.5 inç QHD ekranla gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Display akıllı telefonlar için hazırladığı 5.5 inç ekranın QHD sertifikası almaya hak kazandığını duyurdu. Aynı açıklamada LG’nin 27 Mayısta tanıtılacak yeni gözde telefonu LG G3’te de bu ekranın yer alacağı belirtildi. LG G3’te ekran çözünürlüğünün LG G2’ye kıyasla bir üst seviyeye taşınacağına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşsa da, resmi onay LG Display’in açıklamasıyla gelmiş oldu.

lg-g3-ekran-080514

LG G3’ün 5.5 inç ekranı 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olacak. 543 ppi piksel yoğunluğundaki bu ekran sayesinde LG G3’ün rakipleri HTC, Samsung ve Sony’nin gözde telefonlarından daha keskin ve detaylı bir görüntü sunması bekleniyor. LG Display’in BT ve Mobil Gelişim Grubu başkanı Byung-koo Kim de yeni ekranlarının bir akıllı telefon ekranında olması gereken ana özelliklere sahip olduğunu, tüketicilerin bu ekran sayesinde gerçek hayattaki renklerin ve canlılığın keyfini sürebileceğini belirtti. Byung LG Display’in süper yüksek çözünürlüklü akıllı telefon ekranları pazarındaki teknolojik liderliğini sürdüreceğinin altını çizdi.

IPS LCD teknolojisiyle nuhteşem izleme açıları vadeden ekran, parlaklık konusunda da Full HD ekranlarla aynı seviyede yer alıyor. 1.2 mm. kalınlığındaki ekranın etrafında 1.15 mm.’lik bir çerçeve bulunuyor. Lansmandan önce ürünlerinin özelliklerini parça parça açıklama gibi bir alışkanlığı olan LG’nin G3 için de aynı yolu takip etmesi bekleniyor.

İlgili >> LG Display

İLGİLİ HABERLER