Teknoloji

LG G3 önümüzdeki yaz altın renk seçeneği ve 1440p ekranla çıkacak

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2014’ün amiral gemileri art arda piyasaya çıkmaya başladı. Samsung Galaxy S5 ve HTC One (M8)’i piyasada görmeye başladık, çok yakında Sony Xperia Z2 de satışa çıkmış olacak. Android pazarında adım atmasını beklenen şirket olarak geriye LG kalıyor. Geçen yılın popüler Android telefonlarından olan G2’nin üreticisi LG’nin 2014 model amiral gemisi LG G3 ile ilgili olarak son birkaç aydır epey fazla şey yazılıp çiziliyor. Bugün de onlara yenileri eklendi.

lg-logo-140214 (650 x 434)

The Verge sitesi, LG’nin gelecek nesil amiral gemisi Android telefonu LG G3’e ait olduğu öne sürülen altın renkli bir kutunun fotoğrafını yayınladı. Şu sıralar B2 kod adıyla anılan bu yeni nesil Android telefonunun önümüzdeki yaz aylarında piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Altın renkli ambalaj tesadüf değilmiş. Kaynakların The Verge sitesine söylediğine göre, Güney Koreli telefon üreticisi gelecek amiral gemisini altın renk tonlarında çıkarmayı, böylelikle Samsung Galaxy S5, HTC One, iPhone 5s ve LG G2’nin modasına uydurmayı planlıyormuş.

lg-g3-altin-kutu-dedikodu-160414

The Verge konuyla ilgili olarak LG ile irtibata geçmiş, ancak şirketten gelecekteki ürünlere yönelik planlar hakkında tartışma yapılmadığı şeklinde bir cevap almış. Ne var ki, daha önce çıkan ve yeni telefonun 2560 x 1440 çözünürlüklü ekrana sahip olacağı şeklindeki haber doğrulanmış.

Samsung’un Galaxy S5’te 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekrana yer vereceği söyleniyordu, ancak gerek pil tüketimine dair hususlar, gerek 1440p ekranın şu anda fazla gibi görünmesi gibi sebeplerden dolayı Samsung’un 1080p’de karar kıldığı söylenmişti. Çinli üretici Oppo’nun akıllı telefonu Oppo Find 7 sahip olduğu 1440p ekran ile bir ilke imza atmıştı. Ancak LG G3’ün büyük üreticilerin çıkardığı cihazlar içinde 1440p ekrana sahip ilk ürün olacağını söyleyebiliriz.

lg-isai-fl-160414Bu arada LG G3’ün neye benzeyeceği noktasında da bazı tahminler yürütülüyor. @evleaks tarafından sızdırılan ve LG isai FL olarak adlandırılacağı tahmin edilen, LG’nin muhtemelen Japon mobil operatör KDDI için tasarladığı cihazın LG G3’ün tasarımına da ilham kaynağı oluşturacağı söyleniyor.

İlgili >> The Verge, Twitter (@evleaks)

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER