DosyaManşetler

LG G3’e dair dedikodular ve merak edilenler

LG bu hafta içinde tanıttığı LG G Pro 2 ile akıllı telefon kategorisine yeni bir ürün daha eklemişti. Ancak şirketin 2014 yılında piyasaya süreceği tek gözde cihaz G Pro 2 olmayacak. LG tarafından Güney Kore basınına yapılan açıklamada G Pro 2’nin Samsung’un merakla beklenen yeni akıllı telefonu Galaxy S5 ile doğrudan rekabete girmeyeceğinin belirtilmesi üzerine gözler LG G3’e çevrildi. Söz konusu akıllı telefona dair bilgiler şu an için sınırlı olsa da, bu bilgi ve dedikoduları sizler için bir araya getirdik.

lg-g2-inceleme-00016

Çıkış tarihi

Güney Kore menşeili Asiae sitesinin haberine göre, LG G3 17 Mayıs tarihinde piyasaya çıkacak. LG G2’nin geçtiğimiz yılın eylül ayında satışa sunulduğu düşünülünce, G3 için iddia edilen bu tarih kulağa biraz erken geliyor. Ancak akıllı telefonun Galaxy S5 ile rekabete gireceği göz önüne alınınca 17 Mayıs iddiası biraz daha anlam kazanıyor.

Ekran, kamera ve işlemci

LG G3’ün çıkış tarihi için 17 Mayısı ortaya atan Asiae, akıllı telefonun 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde ve LG G2’nin biraz daha büyük bir ekranla geleceği bilgisini paylaştı. LG G2’nin 5.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğu düşünülünce, LG G3’ün de 5.5 inç veya civarında büyüklükte bir ekranla gelmesi muhtemel gözüküyor.

Kamera konusundaki detaylar ise şu an için oldukça kısıtlı. Halihazırda LG G3’ün 16 megapiksel arka kamera barındıracağı iddiası dışında bir bilgi ortaya çıkmış değil.

LG G3’ün sekiz çekirdekli bir işlemci barındıracağı söyleniyor. Bu da cihazın bir amiral gemisi telefondan beklendiği ölçüde hızlı olacağı anlamına geliyor.

Özellikler

2014 yılında piyasaya sürülecek LG akıllı telefonların tamamında parmak izi tarama teknolojisi bulunacağı iddia edilse de, LG G Pro 2’nin tanıtılmasıyla birlikte bu iddianın doğru olmadığı anlaşılmıştı. LG G Pro 2’nin tanıtım toplantısında konuşan LG yöneticileri, LG G3’te biyometrik kimlik doğrulama konusunda tüm seçeneklerin değerlendirileceğini belirtmiş ve hem parmak izi tarayıcısının hem de iris tarama teknolojisinin ihtimaller arasında bulunduğunu doğrulamıştı.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER