Teknoloji

LG G2’nin Avrupa versiyonu için kablosuz şarj desteği ayrı bir kılıfla sağlanacak

LG yeni gözde Android telefonu G2’yi geçtiğimiz hafta New York’ta düzenlediği etkinlikle tanıtmıştı. Akıllı telefonun kablosuz şarj özelliğinin ABD’li mobil operatör Verizon için hazırlanan modele özel olacağının açıklanmasının ardından gözler bu özelliğin dünyanın diğer yerlerinde kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu olmuştu. LG G2’nin Avrupa’da satışa sunulacak versiyonu için bu soru LG tarafından Pocket-lint’e yapılan açıklamayla cevaba kavuştu. LG sözcüsü cihazın Avrupa’da satılacak versiyonlarında kablosuz şarj özelliğinin bulunmayacağını, ancak ayrı bir kılıfla bu özellikten faydalanmanın mümkün olacağını dile getirdi.

lg-g2-resmi-070813

LG G2’ye kablosuz şarj desteği getirecek bu kılıfın adı, fiyatı ve piyasaya çıkış tarihiyle ilgili bir açıklama yapılmasa da, bir doğrulama gelmesi akıllı telefonu satın almayı düşünen Avrupalı kullanıcıları rahatlattı. Geçtiğimiz hafta görücüye çıkan LG G2’de 5.2 inç 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde True HD IPS+ ekran, 2.26 GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik işlemcisi, 13 megapiksel arka kamera ve 2.1 megapiksel ön kamera bulunuyor. Yerleşik kablosuz şarj özelliğine sahip Verizon versiyonu gibi, özel kablosuz şarj kılıfının da Qi kablosuz şarj standardına sahip olduğu düşünülüyor. Bu standart Asus, HTC, Huawei, Motorola, Nokia ve Samsung gibi şirketler tarafından da kullanılıyor.

LG G2’nin önümüzdeki ayın sonunda satışa sunulması bekleniyor. İki aylık dönem içinde 130’u aşkın ülkede piyasaya sürülecek olan akıllı telefonların öncelikli durakları ise LG’nin ana vatanı Güney Kore, Kuzey Amerika ve Avrupa olacak. LG G2’nin kesin piyasaya çıkış tarihleri ve satış fiyatları ise şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER