Teknoloji

LG G serisini yeni bir Android telefon serisiyle değiştirecek

lg g8s thinq

LG’nin G serisini bırakıp yeni bir amiral gemisi Android telefon serisine başlayacağına dair haberler geliyor. Güney Koreli Naver Haber Ajansı tarafından geçilen bir haber de bu dedikoduları destekler nitelikte görünüyor. Yayın organının belirttiğine göre, LG yeni üst sınıf telefon serisini 15 Mayıs tarihinde tanıtacak.

Haberde LG’nin, yakın zamanda Güney Kore’de düzenlenen bir iletişim ürün brifinginde söz konusu dedikoduyu doğruladığı öne sürülüyor. LG’nin yeni amiral gemisi ürün serisinin çıkış tarihini açıkladığı ve Qualcomm’un Snapdragon 700 serisi işlemcileri sayesinde 5G desteğinin de yer alacağı belirtiliyor.

Snapdragon 765 ve 765G yonga setleri, Snapdragon 700 serisi içinde 5G desteğine sahip tek işlemciler olarak biliniyor. Bu nedenle de yeni LG telefon serisinde bu iki seçenekten bir tanesi olacaktır. Qualcomm’un Snapdragon 700 serisi yonga üstü sistemleri 800 serisi işlemcilerden daha ucuz oluyor. Bu nedenle LG’nin yeni telefonlarının yakın zamanda gördüğümüz, Snapdragon 865 işlemcili LG V60’tan daha ucuz olmasını bekleyebiliriz.

5G desteğinin ötesinde, bu yeni LG cihaz serisini üst sınıf kılacak ne gibi özelliklerin olacağını henüz bilmiyoruz. Daha önce yine aynı kaynak tarafından verilen bir haber, LG’nin çift ekran aygıtını destekleyeceğini, 48 megapiksel kamerasının, 4000 mAh pilinin bulunacağını, ekran büyüklüğünün ise 6.7 ile 6.9 inç arasında değişeceğini kaydetmişti. Bunların hepsi memnun edici özellikler olur. Ancak LG bunların hiçbir tanesini ne doğruladı ne de yalanladı.

Siz ne düşünüyorsunuz? LG’nin yeni amiral gemisi telefonlarında hangi özellikler bulunmalı ki, bu telefonların gerçekten üst sınıf telefon sıfatını taşımayı hak ettiğini düşünelim?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER