Teknoloji

LG G Pro 2 büyük ekranlı telefon şubat ayında tanıtılacak

LG yakında çıkması beklenen LG G Pro 2’nin şubat ayında tanıtılacağını açıkladı. Duyuru muhtemelen Mobil Dünya Kongresi zamanında gerçekleşecek.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00026

LG bu yeni mobil cihazla ilgili herhangi bir detay paylaşmadı, ancak daha önceki dedikodular LG G Pro 2’nin şirketin parmak izi tarama teknolojili ilk telefonu olması bekleniyor. Bununla birlikte 6 inç Full HD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, Android 4.4 KitKat ve LTE Advanced gibi özelliklerin de LG G Pro 2’de bulunacağı tahmin ediliyor.

Geçen yılın başlarında tanıtılan ve yılın ortalarında Türkiye’de de piyasaya sürülen LG Optimus G Pro’nun takipçisi olacak LG G Pro 2 Samsung Galaxy Note 3, HTC One Max, Sony Xperia Z Ultra gibi akıllı telefonlarla rekabet edecek.

Büyük ekranlı akıllı telefonlar şirketlerin mutlaka bulunması gereken bir segment hâline geldi. IDC araştırma şirketinin belirttiğine göre 2013’ün üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen sevkiyatların yüzde 21’lik kısmını bu tarz telefonlar oluşturdu. 2012’nin üçüncü çeyreğinde bu oran sadece yüzde 3 olarak kaydedilmişti.

İLGİLİ HABERLER