Teknoloji

LG G Pad III 10.1 FHD LTE tablet Lenovo Yoga serisinden ilham alıyor

lg g pad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g padBu yıl pek de kayda değer Android tablet görmedik. Sadece Lenovo Yoga Book gibi birkaç tablet dikkatleri çekmeyi başarabildi. LG bu yılı tabletsiz kapatmamak istiyor gibi görünüyor. Bu nedenle G Pad III tablet serisinin yeni bir üyesini çok yakında çıkarmaya hazırlanıyor. LG G Pad III 10.1 Full HD LTE tablet, Yoga Book’un yolunu takip ediyor ve dik durmasını sağlayacak bir dahili ayak ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte yetenek anlamında Lenovo Yoga tabletin biraz uzağında kaldığını kabul etmek gerekiyor.

Windows tabanlı benzerlerinden farklı olarak, Lenovo’nun Android Yoga serisindeki tabletler genel olarak bir kenarlarına yerleştirilmiş menteşeli ayaklarla bilinir. Bazıları projektör de taşır, böylelikle gösterilen içeriğin bir yüzeye yansıtılarak daha fazla kişi tarafından görülmesi sağlanır. Buna ek olarak ayağın açısının 180 dereceye kadar çıkması ve bu şekilde tabletin bir yerlere asılması da mümkün olmuştur.

G Pad III’ün ayağı ise farklı olarak en fazla 70 dereceye kadar açılabiliyor. Bu da sadece video izlemek için yeterli oluyor. Bununla birlikte ayak Lenovo’nun ürünlerinde gördüklerimize göre biraz daha uzun. Bu da hafifçe açılarak tabletin masaya konulup bir dijital tuval gibi kullanılmasını zorlaştırıyor.

lg g padDiğer açılardan G Pad III orta seviye bir tablet niteliğini taşıyor. 10.1 inç 1920 x 1200 Full HD ekranın piksel yoğunluğu, geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılan 8 inçlik modelin ekranınkinden daha düşük olmasıyla dikkat çekiyor. 1.5 GHz sekiz çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB genişletilebilir depolama alanı gibi özellikler daha küçük ekranlı tablet ile ortak. Adından da anlaşılacağı üzere, LTE bağlantı desteği de bulunuyor.

LG, G Pad III 10.1 FHD LTE tableti daha çekici hâle getirmek için yazılım özelliklerinden yararlanmaya çalışıyor. “Time Square” olarak adlandırılan yeni bir kullanıcı deneyimi mevcut, bunun sayesinde tableti bir dijital çerçeve gibi kullanmak; tabletten masa saati, takvim ve tabii ki resim çerçevesi olarak yararlanmak mümkün oluyor. Ayrıca Monitör Modu da akıllı telefon ekranını tablete yansıtmayı sağlıyor. Ayrıca 8 inç versiyonda da gördüğümüz Okuyucu Modu ekranın mavi ışığını azaltarak göz yorgunluğunu önlüyor. Bu mod özel bir donanımsal tuşa basılarak etkinleştirilebiliyor.

LG G Pad III 10.1 Full HD LTE tabletin ne zaman ve nerelerde satışa sunulacağı şu an için bilinmiyor. Şirketin bu tableti bir ya da iki ay içinde CES veya MWC’de duyurmasını bekleyebiliriz. Bununla birlikte gelecek yıl içinde kapasitif kalem destekli bir versiyonun da çıkacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER