Teknoloji

LG tablet pazarına geri dönmeye hazırlanıyor

lg g pad 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG yaklaşık iki yıldır tablet pazarını dışarıdan seyrediyor. Ancak internete sızan yeni belgeler, Güney Koreli şirketin yeniden sahalara dönmeye hazırlandığını gösteriyor. Sahalara dönüşün yapılacağı cihazın ise LG G Pad 5 adı taşıması bekleniyor.

G Pad 5’e dair işaretler, Güney Kore’deki yetkili makamlara sunulan bazı resmi belgelerde ve Kernel kodlarında görüldü. Tablet, belgelerde  LM-T600 model numarasıyla veya TF10 kod adıyla boy gösteriyor.

LM-T600L model numaralı tablet, Güney Kore’de Ulusal Radyo Araştırma Ajansı’ndan (NRRA) verici sertifikası almış durumda. Aynı model numarasına LG’nin kendi sunucularında Kernel kaynak kodu yüklemelerinde de rastlanıyor. Buna karşılık; daha önce sunucularda görülen LMT600, LMT600L ve LMT600US model numaralı cihazlara yapılan referansların varlığı da dikkat çekiyor. LMT600US model numaralı cihaz daha sonra kaynak kodundan çıkarılmış olsa da, sonundaki “US” takısı LG’nin yeni tabletini ABD’ye de getirebileceğini düşündürüyor.

LG G Pad 5 için farklı versiyon seçenekleri masada olabilir

LG’nin yeni tabletiyle ilgili fikirleri henüz kesinleşmemiş gibi görünüyor. Kernel kaynak dosyalarına bakıldığında 6000 ve 8200 mAh olmak üzere iki farklı pil kapasitesinin varlığı göze çarpıyor. Bu da tabletin iki farklı versiyonunun sunulabileceğini düşündürüyor. Ancak pil kapasiteleri arasındaki farkın büyüklüğü, bu konuda kafaları biraz karıştırıyor.

LG G Pad 5, Google Play sertifikasını da almış durumda. Bu sertifika sayesinde tablete dair bazı özellikleri daha net şekilde görmek de mümkün oluyor. 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü 10.1 inç ekran, Android 9 Pie, LTE ve parmak izi tarayıcısı gibi özelliklerin varlığı doğrulansa da, asıl dikkat çeken eskimiş Qualcomm Snapdragon 821 işlemci oluyor. En azından bir modelde bu işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi ise kafaları biraz daha karıştırıyor. Yine de LG’nin tablet pazarına farklı versiyon seçenekleriyle dönmesi kesin gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER