Manşetler

LG G-Arch ve G-Health adlı giyilebilir ürünlerini MWC 2014’te tanıtabilir

LG’nin yeni nesil amiral gemisi telefonunun hem akıllı kol saati hem de vücut durumunu izleyici bileklikle birlikte çalışacağı Güney Kore kaynaklı medya organları tarafından yayınlanan haberlerle öne sürülüyor.

lg-smartwatch-271213Daum tarafından verilen bilgilere göre LG’nin akıllı kol saati G-Arch, bilekliği de G-Health adını taşıyacak. Bu cihazların önümüzdeki şubat ayında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulacağı tahmin ediliyor. Her ne kadar bu haberde resmi kaynaklara atıfta bulunulmasa da, LG yöneticilerinin yakın geçmişte giyilebilir ürünlere yönelik çalışmalar yapıldığına dair açıklamalar yaptığını biliyoruz.

Korean Herald ise LG G3 olarak adlandırılacak gelecek nesil amiral gemisinin test aşamsında olduğunu, LG’nin bu cihaza parmak izi okuma teknolojisi ve sensör eklemeye karar verdiğini dile getirdi. LG G3’teki sensör de Apple’ın iPhone 5s’inde yer alan Touch ID sensörüyle aynı işleri görecektir.

LG G3’ün diğer özellikleri arasında, dedikoduları yapılan G-Arch ve G-Health aksesuarlarına destek, Quad HD ekran, 2.2 GHz sekiz çekirdekli işlemci ve Android 4.4 KitKat’ın bulunacağı belirtiliyor.

LG’nin giyilebilir ürünler pazarına giriş yapacağı uzun süredir konuşulanlar arasında yer alıyordu. Hatta geçtiğimiz yaz LG’nin Google Glass benzeri bir gözlük üstünde çalıştığına dair haberler de sızmıştı. Ancak bunlar doğrulanmamıştı.

İlgili >> Daum, The Korean Herald

İLGİLİ HABERLER