Teknoloji

LG Fransa yöneticisi Nexus 4 sıkıntısına sebep olarak Google’ın yanlış tahminlerini gösterdi

Google Nexus 4’ün piyasaya arzı noktasında yaşanan sıkıntılardan LG’yi sorumlu tutmuş, buna karşılık bir LG sözcüsü de Nexus 4 için üretimin planlandığı gibi yapıldığını söyleyerek şirketini savunmuştu. Ancak LG Fransa’dan Cathy Robin bambaşka bir hikayeyle karşımıza çıktı, en azından dile getirdikleri Fransa pazarını ilgilendiriyor.

lg-nexus-4-191112

Challenges yayın organına bir röportaj veren LG Fransa yöneticisi Google’ın daha önceki Nexus satışlarına dayanarak LG Fransa’ya verdiği stoğun talepten daha düşük olduğunu, bu nedenle de sıkıntı yaşandığını kaydetti. Neyse ki, üretim kapasitesi artırılıyor ve bu sayede şubat ayı itibariyle bu Avrupa ülkesinde yaşanan sıkıntı giderilmiş olacak. Ayrıca yönetici Nexus 4’ün zararına satıldığı iddialarını yalanladı, yine de LG ve Google’ın makul bir fiyat için anlaşmış olduğuna dikkat çekti.

Telefonun diğer ülkelerde de benzer şekilde yanlış tahminler nedeniyle zor bulunduğunu düşünmek yanlış olmaz. Ancak ABD ve İngiltere gibi Google’ın Nexus 4 stokları konusunda bir hayli cömert davranacağını düşündüğümüz ülkelerde bile telefonun dakikalar içinde tükenmiş olması neyle açıklanır, bunu da bilmiyoruz. Robin, Almanya ve İngiltere için yapılan tahminlerin Fransa için yapılan satış tahminlerinden on kat daha yüksek olduğunu da belirtmeden geçmemiş. Anlayacağınız LG yöneticisi üstü kapalı şekilde Google’ı suçluyor, bununla birlikte Nexus 4 satın almayı düşünenlere de umut aşılamaktan geri kalmıyor.

İlgili >>Challenges

İLGİLİ HABERLER