Teknoloji

LG ilk Firefox OS telefonu Fireweb’i tanıttı

LG bir süredir işaretleri etrafta dolaşan, Amerikan Federal İletişim Komisyonu kayıt başvurusu dokümanlarında da LG D300g adıyla geçen Firefox OS akıllı telefonunu tanıttı. LG Fireweb olarak adlandırılan bu akıllı telefon Brezilya veya etrafındaki ülkelerde piyasaya sürülecek.

lg-fireweb-231013Telefonica’nın Brezilya’da faaliyet gösteren Vivo adlı mobil operatörü tarafından pazarlanacak olan bu akıllı telefonda 4 inç, 480 x 320 piksel çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel otomatik odaklı kamera kamera bulunuyor. Tek çekirdekli 1 GHz Qualcomm işlemci, 4 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası da dikkat çeken diğer teknik özellikler arasında bulunuyor.

Bu Firefox OS akıllı telefonunda Cut the Rope gibi çeşitli oyun ve uygulamalar da yüklü olacak. Ayrıca Firefox OS’in sosyal medya entegrasyon araçları Facebook ve Twitter bulunuyor. bulunuyor. Öte yandan Nokia’nın Here Haritalar servisi de harita işlerini üstleniyor. Mozilla’nın internet tarayıcısı Firefox’un doğal olarak yüklü olduğu LG Fireweb’e Firefox Marketplace üzerinden daha fazla uygulama yüklemek de mümkün olacak.

Diğer Firefox OS telefonları gibi LG Fireweb de işletim sistemin 1.1 numaralı versiyonuyla çıkacak. Bu sürüm aralarında MMS mesajlaşmanın da bulunduğu çeşitli performans iyileştirmeleri barındırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER