Teknoloji

LG esnek OLED ekran üretimi için yeni tesis kuruyor

lg-esnek-ekran-230715

OLED ekran kullanılan akıllı telefonların ve giyilebilir ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak halihazırda sadece LG ve Samsung, geniş ölçekli OLED ekran üretimi yapabiliyor. Bu yöndeki büyüme eğilimini gören LG, 900 milyon dolar yatırım yaparak anavatanı Güney Kore’de kavisli OLED ekran üretimi gerçekleştirecek yeni bir tesis kuracak.

Daha küçük yeni nesil cihazlarda kullanılabilecek plastik tabanlı esnek ekranlardan otomobillerde, akıllı telefonlarda ve giyilebilir ürünlerde faydalanabilecek.

LG ve Samsung’un üst sınıf akıllı telefonları ve akıllı saatlerinin büyük kısmında OLED ekranlar kullanılıyor. LG G Flex 2 ve Samsung Galaxy S6 edge gibi akıllı telefonlarda bu esneklikten faydalanılıyor. Vivo X5, Oppo R7 ve ikinci nesil Motorola Moto X gibi telefonlarda OLED ekran kullanılması, OLED teknolojisine yönelik talebi artırıyor.

LG, uzun vadede daha büyük ekran üretimi gerçekleştirmek için de bir OLED tesisi kurmayı planlıyor. Samsung ise OLED üretimi için planladığı 3.6 milyar dolarlık yatırımın duyurusunu yılın ilk aylarında yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER