Teknoloji

LG büyük, esnek ve şeffaf OLED ekranını gösterdi

LG dünyanın ilk esnek, şeffaf 77 inç OLED ekranı geliştirdiğini duyurdu. Bu büyük ekran, 77 inç’lik köşeden köşeye uzunluğu ve 16:9 görüntü oranıyla, en yüksek kenarında 170.5 santimetrelik yüksekliğe ulaşıyor.

3840 x 2160 piksel UHD çözünürlüğe sahip olan bu ekran yüzde 40’a varan şeffaflık sunuyor ve 80 dereceye varan bir kavisle sabitlenebiliyor. Yukarıda sıraladığımız parametrelerin gerçek hayata yansıması ise aşağıdaki resimde gösterildiği gibi oluyor. Büyük boyutlu ve kavisli ekranın, hafif boyalı camlardakine benzeyen bir şeffaflığa sahip olduğunu da görüyoruz.

LG’nin yakın zamanda kavisli ve şeffaf TV’ler ya da monitörler çıkarmasını beklemeyin. Bu tür bir ekran teknolojisi daha çok işaretçiler ve benzeri nesneler için kullanılacak. Ne var ki, bu panel OLED ekranların son yıllarda ne gibi gelişimler kaydettiğini gösteriyor. Panasonic de son zamanlarda kendi geliştirdiği şeffaf OLED ekranlarını göstermişti. Samsung’un gösterdiği en son prototipler ise esneyebiliyor ve bükülebiliyor. Esnek ekranlı tüketici elektroniği cihazlarının dünyasına doğru yavaş yavaş ilerliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER