Teknoloji

LG esnek ekranları bu yıl piyasaya sevketmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OLED ve 4K çözünürlüklü televizyonları dünya pazarına getiren ilk şirket olan LG şimdi devrim niteliğindeki bir başka ekran teknolojisi olan esnek ekranları müşterilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Korea Times’ın haberine göre LG ilk parti esnek ekranları bu yılın sonlarında piyasaya sunmayı hedefliyor.

Lglogo-01022012

Güney Koreli şirketin vatandaşı ve rakibi Samsung da “Youm” olarak adlandırdığı esnek ekranlarını geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen CES tüketici elektroniği fuarında tanıtmıştı. Samsung’un da benzer şekilde esnek ekranlı cihazları orta vadede sunması bekleniyor. Aynı ülkenin iki devi arasındaki rekabet esnek ekranlar ile başka bir arenaya daha taşınacak gibi görünüyor.

Esnek ekranlı cihazlar başlangıçta muhafazakar tasarımlarla karşımıza çıkabilir. Yani alıştığımız elektronik cihazlardan farklı görünüşe sahip olmayan, Samsung’un CES’te gösterdiği gibi bir kenara doğru akacak şekilde ekranı yerleştirilmiş cihazlar görebiliriz. Teknoloji daha da geliştikçe farklı formlara sokulabilen, katlanıp cebe konabilen cihazları da görmek mümkün hâle gelecektir.

İlgili >> Korea Times

İLGİLİ HABERLER