Teknoloji

LG esnek basınç sensörü ile farklı sektörlere destek olacak

lg esnek basinc sensoruLG esnek basınç sensörü geliştirerek sıra dışı bir işin altına imza attı. Şirketin LG Innotek isimli biriminin imzasını taşıyan kumaş sensörlerin ticari kullanım alanları henüz netleştirilmiş değil. Ancak LG’den yapılan açıklamada aralarında sağlık ve otomotivin de bulunduğu pek çok sektörde teknolojinin kullanılabileceği belirtiliyor.

Mevcut basınç sensörlerinin katılığına dikkat çeken LG, yeni tasarımının esnek ve elastik materyallerden yapılışına dikkat çekiyor. Böylelikle teknolojinin rahatlıkla farklı ürün kategorilerine entegre edilebileceği belirtiliyor. Yeni sensörler, dış yüzeyin tamamının üzerindeki basıncı da algılayabiliyor.

LG esnek basınç sensörü için kullanım senaryoları geliştirdi

LG esnek basınç sensörü için geliştirdiği olası kullanım senaryolarını paylaşmaktan da geri kalmadı. Sağlık sensörü için basınç hassasiyetli ayakkabı veya hastanın hareketini ve dengesini algılayabilen halı önerilirken, spor endüstrisi için de basınç hassasiyetine sahip golf sopalarının geliştirilebileceği belirtildi. Otomotiv sektörünün ise yeni sensörlerden sürücünün vücut duruşunu, tipini ve ağırlığını ölçmek için kullanabileceği ve böylelikle ideal koltuk yüksekliğinin ya da hava yastığı basıncının ayarlanabileceği belirtildi.

LG yeni sensörlerinin dayanıklılığına da özellikle vurgu yapıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, sensörler – 40°C ve 80°C arası sıcaklıklarda 240 saat boyunca çalışabiliyor. Buna ek olarak, 70 kilogram ağırlığındaki bir insan sensörün üstüne 100 bin kez oturabiliyor. LG esnek sensörlerinin ticari kullanımı konusunda bir takvim açıklamasa da, sensörleri barındıran ilk ürünlerin 2 yıldan önce piyasaya çıkması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER