Teknoloji

LG ekranı tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon üstünde çalışıyor

LG tarafından yapılan iki patent başvurusu, Güney Koreli şirketin gelecekte tamamen çerçevesiz ekrana sahip akıllı telefonlar çıkarabileceğinin işaretini veriyor. Patent dosyasındaki görseller, LG’nin gelecekte nasıl akıllı telefonlar sunabileceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Şirket tarafından Güney Kore Fikri Mülkiyet Ofisi‘ne yapılan patent başvurularında iki farklı tasarım görülüyor. Bu dosyaların ilkinde oldukça somut işaretler yer alıyor. Dosyada iPhone 5 gibi yuvarlatılmış köşelere sahip bir telefon bulunuyor. Söz konusu telefon, tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip.

İkinci patent dosyasında ise yine çerçevesiz bir ekran paneli bulunuyor. Ancak bu panel, ilk dosyadakinden farklı olarak sağa doğru kavisleniyor. Böylelikle telefonun bir kenarını inceltmek de mümkün hâle geliyor.

LG en bilinen OLED panel üreticileri arasında yer alıyor. Şirketin bu alandaki tecrübesini söz konusu tasarımlarda kullanacağı esnek panellerde de konuşturması bekleniyor.

LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan tasarım patentlerinin 24 Ekim ve 2 Kasım’da yayınlandığı görülüyor. Bu nedenle ilgili patent başvurularının aylar hatta 1 yıl öncesinde yapılmış olabileceği belirtiliyor. Ön kamera için ayrılan kesiğin konumu, iki tasarım arasındaki somut farklardan biri olarak öne çıkıyor.

LG tarafından alınan tasarım patentlerinin somut birer ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek oldukça zor. Ancak akıllı telefon pazarındaki mevcut trendlere bakınca önümüzdeki dönemde bu tarz patent dosyalarını daha sık görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER