Teknoloji

Akıllı telefon pazarındaki sıkıntılar LG’yi zarara sürükledi

lg akilli telefon

LG için akıllı telefon pazarında işlerin çok da iyi gitmediği bir süredir biliniyordu. Çinli Android telefon üreticilerinin agresif tutumu, şirketin işlerini fazlasıyla zorlaştırmıştı. Bu sıkıntılar, LG’nin iki yılın ardından ilk kez bir çeyreği zararla kapatmasına yol açtı.

Güney Koreli elektronik devi için işlerin genel olarak iyi göründüğü söylenebilir. Şirket, 2018’in tamamını 2.4 milyar dolar kârla tamamladı. Ancak son çeyrek ve mobil birim özelinde bakıldığında işler biraz değişiyor.

LG yılın son çeyreğini 75.7 milyar won (348.5 milyon TL) operasyon zararıyla tamamladı. Şirketin geliri ise yıllık bazda yüzde 7 oranında düşüşle 15.7 trilyon won (71.5 milyar TL) seviyesine geriledi. LG’den yapılan açıklamada, oluşan tablonun ana sebebinin düşük mobil cihaz satışları olduğu belirtildi.

Güney Koreli elektronik devi için akıllı telefon pazarında işler 2018’in son üç ayında daha da kötüye gitmiş gibi görünüyor. Birimin geliri bir yıl önceye kıyasla yüzde 42 oranında azalarak 1.71 trilyon won (7.85 milyar TL) seviyesine geriledi. Operasyon zararı ise 322.3 milyar won (1,5 milyar TL) olarak gerçekleşti.

Yılın geneline bakıldığında ise LG’nin mobil biriminin 790.1 milyar won (3.6 milyar TL) zarar ettiği görülüyor. Şirket daha iyi materyal maliyeti kontrolü ve modülerleştirme stratejisi çerçevesinde artırılan verim sayesinde işlerin daha iyiye gitmesini öngörüyor.

LG için önümüzdeki ay da oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Güney Koreli şirket, 24 Şubat’ta Barselona’da düzenleyeceği etkinlikte birden fazla telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. LG G8 ThinQ ile birlikte 5G uyumlu V50 ThinQ‘nun da resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER