Manşetler

LG DualUp ile aynı anda çok iş yapanlara 16:18 ekran sunuyor

lg dualup
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geleneksel görüntü oranlarına sahip monitörlerin tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yeteri kadar yardımcı olmadığını düşünen LG, çarşamba günü DualUp olarak adlandırılan yeni ürününü duyurdu. Şirket bu ürününü “monitör pazarında tamamen yeni bir format” olarak lanse ediyor.

Şimdiye kadar görmediğimiz benzersiz bir 16:18 en boy oranıyla LG, DualUp’ın kullanıcılarına iki adet 21,5 inçlik ekranla aynı ekran alanını sağladığını ve kullanıcıların bir bakışta daha fazlasını görmelerini sağlayan dikey bölünmüş görüntüleme işlevine sahip olduğunu iddia ediyor.

2560×2880 çözünürlüğe ve köşeden köşeye 27,6 inç uzunluğa sahip DualUp (model 28MQ780), 300 nit parlaklık ile öne çıkıyor ve DCI-P3 renk gamının yüzde 98’ini kapsıyor. Yerden tasarruf etmek için çoğu masaya veya çalışma masasına kenetlenebilen, LG’nin birlikte sunduğu Ergo standına takılıyor. Bu şeklin sağladığı üretkenlik ve yaratıcı olanakların yanı sıra LG, iki kat yükseklikteki ekranın boyun ağrısının ana nedeni olan başı sağa sola çevirme hareketlerini azalttığı için ergonomik faydası olduğunu iddia ediyor. Yine de, bu senaryoda başınızı sık sık aşağı yukarı hareket ettirmeniz söz konusu olabilir.

lg dualup

Çalışma alanınızda birden fazla ekran olması fikrinden hoşlanmıyorsanız, bu ekran Slack, Microsoft Teams ve benzerlerinde olup bitenleri takip ederken başka işlerle uğraşmanızı kolaylaştıracaktır. Pazarlama görsellerinin de gösterdiği gibi, bu ekran video editörleri için rüya gibi bir ortam sunuyor. LG, DualUp için henüz bir fiyat bilgisi açıklamadı.

LG 4K 32 inç UltraFine monitör

LG DualUp, şirketin çarşamba günü tanıttığı tek yeni monitör bu değil. Ayrıca 4K 32 inç UltraFine monitör de var. Bu, 16:9 en boy oranıyla işleri daha geleneksel biçimde tutuyor, ancak LG, ilk Nano IPS Siyah panelini kullanıyor ve bu ekranın gerçekçi ve incelikli siyah tonlar üretebileceğini söylüyor. UltraFine, 400 nit’lik tepe noktasıyla ile DualUp’tan biraz daha parlak olabilir. Ayrıca geleneksel olmayan ekranın 1.000:1 kontrast oranına kıyasla 2000:1 kontrast oranına sahiptir. Ayrıca LG, fotoğraf veya video düzenlerken veya grafik tasarım üzerinde çalışırken doğru renk tonlarını görmenizi sağlamak için kendi kendini kalibre eden bir sensör içeriyor.

lg ultrafine 4k monitör

LG’nin yeni monitörlerinin her ikisinde de iki HDMI bağlantı noktası, bir tane bilgisayar için USB-C portu ve iki adet ek USB-C portu bulunuyor. Ne yazık ki, bunlar Thunderbolt desteğine sahip değil. Ayrıca USB güç dağıtımı aracılığıyla dizüstü bilgisayar gibi harici cihazlara 96 vata kadar güç aktarımı sağlıyor.

Şirket, 4 Ocak’taki sanal CES 2022 sunumu sırasında her iki ürün hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi. LG, evinizin etrafında döndürülebilen ve pille çalışan bir TV ile konuşma netliğini iyileştirmek için tasarlanmış, yukarıya doğru açılan bir orta kanala sahip yeni bir soundbar da dahil olmak üzere gösteri öncesi bazı duyurular yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER