Teknoloji

LG Display, rekor kıran yüksek hızlı OLED panelini tanıttı

lg oled monitör

Ekran üretimi konusunda önde gelen firmalardan LG Display, oyun monitörleri için geliştirdiği ve yüksek yenileme hızı ile dikkat çeken yeni OLED ekranını tanıttı. 27 inç boyutundaki bu 1440p panel, piyasada şimdiye kadar OLED ekranlar arasında bulunan en hızlı 0.03ms tepki süresi ve 480Hz’lik bir yenileme hızı kombinasyonunu sunuyor.

LG’nin bu yeni ekranı, firmanın Aralık ayında duyurduğu 32 inçlik OLED “Dual-Hz” oyun monitörü (32GS95UE) olan modelinden de üstün özelliklere sahip. Bu monitör de maksimum 480Hz yenileme oranına çıkabiliyor fakat bu hızdan tam olarak yararlanabilmek için ekran çözünürlüğünü 1080p’ye düşürmeniz gerekiyor.

LG Display’in yenilikçi OLED paneli, oyun monitörleri pazarında rekabeti artırıyor

LG Display’in geliştirdiği bu panel, rakibi Samsung’un ekran kolu tarafından duyurulan panele doğrudan bir rakip olarak konumlanmakta. Samsung’un paneli, biraz daha düşük 360Hz yenileme hızı ve 1440p çözünürlük sunuyor. Samsung, bu paneli yeni 27 inç Odyssey OLED G6 oyun monitöründe kullanmaya başladı. MSI ve Dell’in de yakında çıkacak monitörlerinde bu paneli kullanabileceği görülüyor.

LG Display, panelde firmanın “META Teknolojisi” adı verilen bir özellikle birlikte sunduğunu söylüyor. Bu özellik, daha yüksek parlaklık ve geniş görüş açıları sunması bekleniyor. Ayrıca, şirket bu panelin sektördeki “en düşük mavi ışık seviyesini” yaydığını iddia ediyor. LG Display’in yeni panelinin oyun şirketlerince benimsenip benimsenmeyeceği henüz belli değil. LG Display, 27 inç OLED 480Hz panelini yılın ilk yarısında satışa sunmayı planlıyor ve 2024 CES’te 27 ila 45 inç arası OLED oyun ekranlarının “tam seri”sini sergileyecek.

LG ve Samsung gibi iki büyük ekran üreticisinin, yüksek yenileme hızlarına öncelik veren OLED paneller üzerinde çalışması, yakın zamanda oyun monitörlerinde bu teknolojinin daha yaygın kullanılacağının bir işareti olarak kabul ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER