Teknoloji

LG Display OLED TV için üretimi iki katına çıkarıyor

LG Display OLED TV için üretimi iki katına çıkarıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, perşembe günü yaptığı bir duyuruyla ikinci OLED panel üretim tesisinde seri üretime başladığını duyurdu. Çin’in Guangzhou şehrinde bulunan fabrika başlangıçta ayda 60 bin OLED paneli üretimi yapacak şekilde çalışmaya başladı. LG’nin Güney Kore’nin Paju şehrinde var olan mevcut fabrikası da hesaba katıldığında, LG Display’in toplam OLED üretim kapasitesi aylık 130 bin panel ile neredeyse iki katına çıkıyor.

LG’ye göre üretilen paneller, boyutları 48 ile 77 inç arasında değişen ekranları üretimi için kullanılacak. Diğer bir deyişle bu paneller TV’ler için üretiliyor. LG Display, sektör genelinde TV’ler için OLED panel tedariğinde bulunan başlıca kaynaklardan bir tanesi durumunda bulunuyor. Aralarında LG, Vizio, Sony, Panasonic, Hisense, Bang & Olufsen ve Toshiba’nın bulunduğu 19 marka LG Display’in OLED panellerini TV’lerinde kullanıyor.

LG Display’in yeni fabrikasının açılması tam da onun ve rakibi Samsung Display’in dikkatlerini, TV’lerin büyük bir kısmında bulunan LCD panellerin üretiminden uzaklaştırmaya başlamasıyla aynı zamanda geldi. LG Display bu yılın başlarında Güney Kore’de LCD TV panellerinin üretimine son vereceğini açıklamıştı. Samsung Display ise Güney Kore ve Çin’de gerçekleştirdiği LCD ekran üretimini bitirdiğini duyurmuştu.

LG Display’in CEO’su James Hoyoung Jeong, yeni fabrikanın pazarda OLED ekranlara yönelik hızlı uyumu daha da artıracağını umduğunu kaydetti. Büyük OLED ekranların LG Display’in önemli bir büyüme aracı olduğunu da dile getirdi. LG Display, yeni fabrikada gelecekte aylık üretim kapasitesinin 90 bin plakaya çıkacağını söylüyor.

LG Display, 2021 yılı itibarıyla OLED panellerin gelirlerinin yüzde 50’sini oluşturmasını umduğunu kaydediyor. 2018’de ise bu oran yüzde 30 civarındaydı. Samsung Display ise umutlarını quantum dot teknolojisine bağladı. ZDNet, şirketin gelecek QD ekranlarının mevcut ekranlarda kullanılan LCD katman yerine OLED panelleri içereceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER