Manşetler

LG Display’in çift taraflı bükülebilir ekranı CES 2015’te sergileniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-display-active-bending-oled-080115-1Samsung ve LG arasındaki rekabetin yeni sahnesi eğilir ekranların mobil cihazlara yerleştirilmesi olacak gibi görünüyor. Geçen yıl Galaxy Note Edge ile ilk kez bir mobil cihazda eğilir ekrana yer veren ve ekranı bir kenara taşıran Samsung’a cevap LG’den geldi.

CES 2015’te LG Display tarafından gösterilen 6 inç Active Bending OLED ekran çok yakında LG’nin bir modelinde karşımıza çıkabilir. Samsung’un tek taraflı uygulamasının aksine LG’nin bu ekranı sergilediği prototip cihazda ekran her iki tarafa da eğiliyor, böylelikle verimlilik biraz daha artıyor.

lg-display-active-bending-oled-080115-2

Çoğu 6 inç ekranlı cihazı tutmak, kontrol etmek kolay olmuyor. İşin içine bir de ekranı kenarları kaplamasını ekleyin, cihazın arayüzünde gezinmek, ekranda yanlış bir şeylere basmadan yazı yazmak çok kolay olmayacak. Ancak video, kamera, vb. kontrolleri ön yüzde değil de, kenarlarda görmek daha pratik bir kullanım da sağlayabiliyor. Ayrıca kenarlar hızlı erişilebilir bilgilerin ve bildirimlerin gösterimi de işleri kolaylaştırabiliyor.

lg-display-active-bending-oled-080115-5

Ne var ki, LG Display’in geliştirdiği bu çift taraflı eğilir panel çözünürlüğüyle hayal kırıklığı yaratabilir. Sadece 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip olan bu ekran piksel yoğunluğuna kafayı takmış olanları tatmin etmeyecektir. Ancak şirket 100000:1 gibi yüksek kontrast oranının, OLED ekranın sunduğu mükemmel görüş açılarının ve derin siyah seviyesinin altını çiziyor. Üstelik ekranın entegre edilmiş dokunma hassasiyeti bulunuyor, sadece 0.7 mm. kalınlıklı profile ve 300 nit aydınlık değerine de sahip.

lg-display-active-bending-oled-080115-4

LG Display’in bu ekranın seri üretimine ne zaman başlayacağı bilinmiyor, ancak Samsung ile süregelen rekabet bu ekranı barındıran ilk akıllı telefonun 2015 içinde çıkacağını düşünmemize neden oluyor.

lg-display-active-bending-oled-080115-3

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER