Manşetler

LG Display etkileyici ve ilginç şeffaf ekran konseptlerini sergiliyor

lg display oled shelf
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Display, CES 2022’de sergilenecek olan yenilikçi konseptleri ile şeffaf ekranlar için daha fazla kullanım alanı bulduğunu gösteriyor. OLED Shelf, Shopping Managing Showcase, Show Window ve Smart Window gibi yeni konseptlerin gösterimi yapıldı. LG Display, diğer şirketlerin benimseyebileceği ve pazara sunabileceği konseptler oluşturduğundan, bu şirket LG Electronics ile karıştırılmamalıdır.

Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz OLED Shelf, üst üste monte edilmiş iki adet 55 inçlik şeffaf OLED ekrandan oluşuyor ve en üstte bir raf yer alıyor. LG Display, sanat eseri görüntüleme, TV dizisi izleme veya aynı anda iki ekranın farklı görüntüler sergileyebileceği senaryolarla bunun oturma odası için ideal olduğunu söylüyor. Her Zaman Açık Görüntü Modu, ekranın her zaman açık kalmasını sağlar. Eğer sergilenen bir sanat eseri olursa, o resim tıpkı bir tablo gibi görülebilir ve arkasındaki duvarla uyum içinde görülebilir.

Aslında ekranların arkasına da, ekranlar kapalıyken görebileceğiniz gerçek bir tablo koymanız için yer açılmış. Ayrıca LG, görüntülerini daha canlı ve daha az uçuk hâle getirmek için projektör ekranı gibi aşağı yuvarlanan motorlu bir opak malzeme tabakası da tasarladı. Saydam ekranlarda görüntülenen görüntüler bazen hayalet efekti yaratabilir. Yukarıdaki resimde gördüğünüz kaide bazı elektronik aksamları barındırıyor ve ekranlar standart HDMI girişi üzerinden görüntü alıyor.

lg display oled shelf

OLED Shelf ev için tasarlanmışken LG Display, Shopping Managing Showcase’in, yani Alışveriş Yönetimi Vitrininin büyük “lüks” mağazalar için tasarlandığını söylüyor. Şık bir ahşap standa şeffaf bir OLED ekran takılıyor ve fiziksel ürünlerin önüne yerleştirildiğinde bu, fütüristik bir alışveriş deneyimi yaratabilecek gibi görünüyor. Arkasındaki öğelerin önüne bir tabaka ekleniyor ve bu, mağaza sahiplerinin ürünlerinin belirli bölümlerini vurgulayan grafikler ekleyebileceği veya çeşitli görsel efektler sağlamak için ekranı kullanabileceği anlamına geliyor. Bir videoda, akışkan grafiklerin dikkati yukarıdaki ekrandaki parfüm şişelerinden birine çekerek parlak bir hâle efekti verdiği görülüyor.

lg shopping managing showcase
LG Shopping Managing Showcase

Ayrıca LG Display, vitrinlerdeki ürünleri hareketlendirmek için kullanılabilecek, dört adet 55 inç şeffaf OLED ekrandan oluşan ve iş odaklı kullanım amaçlı başka bir konsept olan olan Show Window’a da bir bakış imkanı sundu. Mağaza sahipleri, vitrin etiketleri yerine dijital metinler ekleyebilir, bunları herhangi bir zamanda kolayca değiştirilebilir. Şirket, bu ekranın çeşitli versiyonlarının halihazırda Seul’deki yeni Musinsa moda mağazasında, The Smithsonian’daki sanat sergilerinde ve Londra’daki 180 The Strand’da, Çin ve Japonya’daki bazı metro vagonlarının pencerelerinde ve bir Bvlgari defilesinde sergilendiğini söylüyor.

Ayrıca şirket, ofiste görüntülü aramalar veya sunumlar için kullanılabilen başka bir şeffaf OLED ekranı olan Smart Window’u da gösterdi, ancak bu ekranın herhangi bir görüntüsünü paylaşmadı.

lg display show window
LG Display Show Window

Bu şeffaf ekranlar henüz sadece konsept niteliğini taşıdığından, muhtemelen bunların çoğunu gerçek dünyada görmeyeceğiz. Ancak bu, söz konusu ürünlerin hâlâ oldukça havalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. LG Display, müşterilerin istemeleri hâlinde, bunların tedariği konusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu söylüyor. LG Display temsilcisi Jean Lee, The Verge sitesine verdiği demeçte, ürünün üretime hazır olduğunu söyleyerek “Müşterilerimizden herhangi biri isterse (OLED Shelf’i) sağlayabiliriz.” dedi. Bu ekranların tümü, Lee’nin şirketin 8. nesil ekran üretim sürecinde olduğunu söylediği yüzde 40 şeffaflığa sahip aynı 55 inç 1080p şeffaf OLED panellerden oluşuyor.

İLGİLİ HABERLER