Teknoloji

LG Display Apple için 6.5 inç OLED panel üretebilir

iphone x inceleme

lg displayLG Display, 2017’de Apple için tek bir OLED paneli üretmedi. Ancak bu durum 2018’de değişecek gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Apple yeni iPhone’ları için OLED tedarikçilerini çeşitlendirmeyi planlıyor.

The Investor’a konuşan kaynaklar, LG’nin ekran üretim biriminin Apple ile OLED panel tedariği konusunda anlaşma imzalamaya yakın olduğunu belirtti. Söz konusu panellerin Apple’a sevkiyatının ise yılın ikinci çeyreğinden itibaren gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu bilgi henüz doğrulanmasa da, LG daha önce OLED panel tedariği için Apple ile görüştüğünü açıklamıştı.

Haberde Apple’ın 2018 model iPhone’larının ekran boyutları hakkında ipuçları da veriliyor. Apple’ın iPhone X’da da çalıştığı Samsung Display’in 5.8 ve 6 inç OLED panellerini üreteceği söyleniyor. LG’nin ise 6.5 inç OLED panellerini üretmesi bekleniyor. Bu da Apple’ın yine üç farklı iPhone üretebileceği ve bu telefonlardan birinin mevcut iPhone X’un Plus versiyonu olabileceği anlamına geliyor.

LG Display Apple için 15 milyon OLED panel üretecek

Son haberlere göre, LG Display 2018’de Apple için 15-16 milyon OLED panel üretecek. Eğer bu bilgi doğruysa, Samsung Display Apple’ın bir numaralı OLED panel tedarikçisi olmaya devam edecek. Apple’ın her yıl 200 milyon civarında iPhone sattığı göz önüne alınınca 15-16 milyon oldukça küçük bir rakam gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER