Manşetler

LG Display’in 65 inç OLED paneli rulo yapılabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Display birkaç yıl önce bükülebilen ve bir gazete gibi rulo yapılabilen 18 inç OLED panelini göstermişti. Bu prototip gelecekten kopup gelen bir parça gibiydi. Birkaç yıl sonra bu sefer, zamanın ilgi çekici bulunan prototipinin boyut olarak büyüdüğünü, 65 inçe ulaştığını görüyoruz. Şirket, üzerinde çalıştığı teknolojiyi büyük ekranlı bir TV’nin boyutlarına yükseltmeyi başardığını duyurdu.

Güney Koreli şirket, CES 2018’de 65 inçlik rulo yapılabilir OLED panel prototipini sergileyecek. Üstelik bu panel Ultra HD, yani 4K çözünürlük desteği sunmasıyla da dikkat çekiyor.

İnsanlar rulo yapılabilir bir televizyonu neden ister? Açıkçası bu yapı sayesine TV’lerin muhafaza edilmesi ve taşınması daha kolay hâle gelebilir. Ancak her şeyden önemlisi, bu prototip hâlâ bir bilim kurgu filmlerinde fırlamış bir konsept olmayı sürdürüyor. Rulo yapılabilecek kadar esnek bir görüntü paneli daha organik ve doğal hâle geliyor. Aynı zamanda format da ona bir boya tuvali ya da çok büyük parça kağıdın özelliklerini kazandırıyor.

LG Display’in rulo yapılabilir ve bükülebilir esnek OLED ekranıyla ilgili olarak, varlığından başka çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak 65 inçlik prototip CES boyunca ziyaretçilerin epey ilgisini çekecek parçalardan bir tanesi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER