Teknoloji

LG Türkiye’den Smart TV’leri için Disney+ açıklaması

lg disney plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney+ bugün itibarıyla Türkiye’de faaliyete geçti. Böylelikle yurt dışında farklı platformlar için hâlihazırda var olan Disney+ uygulaması Türkiye için de açılmış oldu. Bu uygulamalar arasında LG’nin webOS TV’lerine özel akıllı TV uygulaması da var.

LG Türkiye’den gelen açıklamaya göre, webOS 3.5 ve üzeri işletim sistemine sahip 2016 ve üstü model LG Smart TV’lere yüklenebilen Disney+ uygulaması ile kullanıcılar Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yerli ve yabancı birçok içeriğine tek bir platformdan ulaşabilecekler.

Disney ve Pixar’dan Luka ve Soul, Marvel Studios’tan Ms.Marvel, National Geographic’ten Jeff Goldblum’un Dünyası, Star Wars dizisi Obi-Wan Kenobi ve çok daha fazlasını sunan Disney+ uygulaması webOS 3.5 ve üzeri işletim sistemine sahip 2017 ve üstü model LG Smart TV’lerde kullanılabiliyor.

Şirketin belirttiğine göre, LG Smart TV kullanıcılarının Disney+ içeriklerine erişmek için yapmaları gereken tek şey; LG Smart TV ana menüsündeki Disney+ simgesine tıklamak ya da LG Sihirli Kumanda’da yer alan Disney+ tuşuna basarak platforma üye olarak sevdikleri programları izlemeye başlamak olacak. Disney+ tuşu 2021 ve 2022 serisi LG Smart TV’lerle uyumlu Sihirli Kumanda’larda mevcut.

LG, Disney+’ın 170‘i orijinal olan 1.000‘den fazla film, 16.000‘in üzerinde bölümden oluşan 400’den fazla dizi, belgesel ve özel içerik arşivi ve güçlü yerli orijinal yapımlarıyla dünyanın en iyi hikayelerini tek bir platformda sunduğunu da söz konusu basın bülteninde hatırlatıyor.

Bu arada hareket sensörlü ‘Sihirli Kumanda’sı ve Türkçe destekli akıllı ses algılama fonksiyonu ile LG Smart TV’lerde Disney+ uygulamasına erişimin kolay ve eğlenceli hâle geldiği de vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER