EğlenceManşetler

LG Cloud servisi üç farklı ekrana içerik akışı yapacak, 1 Mayısta faaliyete geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG de bulut servis yarışına katılan şirketler arasına katıldı. Artık LG kullanıcıları Güney Koreli şirketin sunucularına kendi içeriklerini yükleyip bunu aynı hesap altındaki tüm cihazları üzerinden internet bağlantısını kullanarak izleyebilecekler. LG Cloud adı verilen bu servis beta formunda 1 Mayıs tarihinden itibaren faaliyete geçmiş olacak.

LG Cloud servisi sayesinde kullanıcılar bulut sunucularında tuttukları fotoğraf ve videolara akıllı telefon, PC, akıllı TV ve set üstü cihazları üzerinden erişebilecek. Android cihazları için Google Play mağazası üzerinden yayınlanan LG Cloud Android uygulaması ve LG Smart World uygulaması bu bulut servisinin yazılım tarafındaki raçlarını oluşturuyor. Uygulama akıllı telefonda varolan içeriklerin otomatik olarak bulut sunucusuyla eş zamanlanmasına yardımcı oluyor, böylelikle aynı hesaba bağlı olan diğer cihazlar da bu içerikleri buluttan çekebiliyor. Ayrıca bilgisayardaki videolerı LG Cloud’a yüklemek mümkün. Üç boyutlu fotoğraf ve videolar da destekleniyor. Bu haber özellikle üç boyutlu çekim yapabilen kameraya sahip olanları sevindirecektir.

LG Cloud’ın hem ücretsiz hem de ücretli çeşitleri bulunacak. Fiyatlandırma ise ülkeden ülkeye farklılık gösterip servis ilgili ülkede faaliyete geçince açıklanacak. LG’nin konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde ülke adı geçmiyor. Türkiye’de faaliyete geçtiğinde tabii ki gelişmeleri ve detayları sizlere aktaracağız.

İlgili – LG [PDF]

İLGİLİ HABERLER