Teknoloji

LG Cloud dosya eş zamanlama servisi 30 Aralıkta kapanıyor

lg akıllı telefon

lg cloud

LG, farklı cihazlar arasında fotoğraf, video, müzik ve doküman eş zamanlamayı mümkün kılan LG Cloud uygulamasının faaliyetlerine 30 Aralıkta son vermeye hazırlanıyor.

PC, iOS, Android ve TV uygulamaları bulunan servis, 30 Aralıktan itibaren LG telefonlarında bulunan Galeri, Müzik ve Dosya Yöneticisi uygulamalarıyla eş zamanlama yapmayacak. Servisin web sitesi de kapanacak. Yedekleme sitesi ve PC uygulaması ise 31 Ocak tarihine kadar kullanıcıların verilerini yedeklemeleri için açık kalacak. LG, servisteki kişisel bilgi ve verileri ise 1 Şubat 2016’da silecek.

Veriler, LG telefonlarında bulunan LG Backup ve LG TV’lerdeki AvatarBook uygulamalarından silinmeyecek. LG 3D video kayıt cihazlarından yüklenen görüntüler de korunacak.

LG, mevcut kullanıcılarını eylül ayından bu yana gerçekleştireceği değişiklikler konusunda uyarıyordu. Servis, 2012’de faaliyete geçtiği dönemde ses getirse de, gidişi gelişi kadar coşkulu olmadı. Şirket, LG Cloud servisinin kapanışını kademeli biçimde küçük duyurularla ilan etme yolunu seçti.

Güney Koreli şirketten karara ilişkin detaylı bir açıklama gelmedi. LG, sadece sıkça sorulan sorular sayfasında “Servisin çapı LG’nin bulut operasyon politikası çerçevesinde daraltılmıştır.” ibaresine yer verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER