Teknoloji

LG CLOi serisi robotlarıyla servise, yük taşımaya ve alışverişe yardımcı olacak

lg cloiLG, robot üretimi konusunda oldukça istekli görünüyor. Şirket, geçtiğimiz yıl CES 2017’de havalimanlarında temizliğe ve yolcuları yönlendirmede kullanılabilecek iki robotu tanıtmıştı. LG CLOi serisi adı altında sunduğu üç yeni robotla bu açılımın kapsamını biraz daha genişletiyor. Temel olarak bir şeyler taşımak için tasarlanan robotlar yiyecek-içecek servisinde, otel veya havalimanında bagaj taşımakta veya alışverişte kullanılabilecek.

Yeni robotlara dair teknik detaylar henüz kısıtlı. Robotların büyüklüğü ve ne kadar hızlı hareket ettikleri henüz bilinmiyor. Ancak paylaşılan fotoğraflar, robotların insanlardan daha kısa olduğunu ve gizlenmiş bir tekerlekli mekanizma üzerinde hareket ettiğini gösteriyor. Yerleşik ekranların bilgi aktarımı ve komut alımı için kullanılacağı düşünülüyor. Şirketin daha önce kullandığı “gülen gözlü robot” yüzünden vazgeçmemiş olması da dikkat çekiyor.

CLOi serisi LG’nin yeni robot ürünleri için bir çatı işlevi görecek. Yerleşik tepsiye sahip servis robotu, otel ve restoranlarda yiyecek-içecek taşımak için kullanılabilecek. Taşıma robotlarından ise otellerde bagajların taşınması için yararlanılabilecek. Bu robotlar, hızlı check-in ve check-out işlemlerini de gerçekleştirebilecek. Alışveriş robotu ise mağazalarda müşterileri takip edecek ve hem satın alanları taşıyacak hem de fiyat hesaplaması yapacak.

LG CLOi serisi henüz “konsept” aşamasında

LG CLOi serisinin üyeleri henüz bir “konsept” aşamasında. Dolayısıyla bu robotlar hemen satışa sunulmayacak. Ancak LG’nin bu robotları çeşitli noktalarda test etmesi muhtemel görünüyor. LG’nin önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek CES 2018’de yeni robotları hakkında daha fazla detay paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER