Manşetler

LG’nin 2012 model Cinema 3D Smart TV’leri Türkiye’ye giriş yapıyor – Galeri

lg-cinema-3d-smart-tv-2012-07

LG, bu yıl içinde Türkiye piyasasına süreceği Cinema Screen tasarımlı yeni 3D TV’lerini düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. “Türkiye 3D TV pazarında 1 numara olmak” şeklinde kendine hedef belirleyen LG’nin 2012 model Smart TV ve ev eğlence kategorisi ürünlerinin yüzde 70’inde 3D özelliği yer alacak. Cinema Screen adı verilen tasarımda ise çerçevenin kalınlığı bir hayli azaltılmış, neredeyse yok denecek kadar ince hâle getirilmiş. Bunun görsel açıdan TV’nin bulunduğu mekana olumlu bir katkısını bulunduğunu söylemek gerek.

LG Cinema 3D Smart TV’lerde üçüncü boyut en önemli özellik olarak dikkat çekiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu TV’lerde aktif yerine pasif 3D gözlükler kullanılmaya devam ediyor. Pasif 3D gözlükler aktiflere göre daha ucuz ve hem ağırlık hem de titreşimin az olması sebebiyle uzun süreli kullanımda onlar kadar rahatsızlık vermiyor. LG Cinema 3D Smart TV’lerin etkileyici ve gerçekçi bir görsel deneyim sunduğunu söylemek mümkün. Dual Play adı verilen özellik sayesinde iki kişinin oynadığı otomobil yarışı veya tenis gibi oyunlarda, oyuncuların kendilerine has görüntüyü ekranda görmelerine olanak sağlanıyor. İki boyutlu görüntüleri özel yazılım sayesinde üç boyutlu hâle getirip içerik sıkıntısı çekenlere yardımcı olan LG Smart TV portalı üzerinden de birçok 3D içeriği kullanıcılarına sunmakta.

lg-cinema-3d-smart-tv-2012-01

Smart TV’den bahsetmişken, LG’nin bu alanda sunduğu seçeneklerin bir hayli fazla olduğunu da söyleyelim. Twitter, Facebook, Skype gibi artık geleneksel hâle gelmiş uygulamaların yanı sıra altı adet yerli uygulama bulunuyor, bunların arasında Lig TV’nin akıllı TV uygulaması da yer alıyor. LG yetkilileri yerli içerik üreticilerinin akıllı TV’lere gösterdiği ilginin arttığına, daha önce içerik üreticilerine kendileri teklif götürürken artık bu platformda bulunmak için teklifin onlardan geldiğine dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde yerli akıllı TV uygulamalarının sayısının artacağı bir gerçek.

Smart TV uygulamalarını rahat bir şekilde kullanmak için LG’nin geliştirdiği Sihirli Kumanda bir hayli iş görüyor. Ergonomik bir yapıya sahip olan LG’nin bu akıllı kumandasının üzerinde Ana Sayfa, Geri gibi alıştığımız tuşlar, aşağı ve yukarı kaydırmayı sağlayan özel bir tekerlek bulunuyor. Kumandayı kullanırken ekranda bir fare imlecinin belirdiğini farkedeceksiniz. Bu fare imlecini Sihirli Kumandayı havada hareket ettirerek yönetebilir, bu şekilde Smart TV uygulamaları içinde gezinebilir, onlardan yararlanabilirsiniz. Kumandanın hareket doğruluğunun yüksek olduğunu ve kullanmanın kesinlikle bir eziyete dönüşmediğini söylemeliyiz. İleride sesli komut desteği de sunulacakmış.

lg-cinema-3d-smart-tv-2012-05

LG’nin 2012 model 3D TV’lerinde çeşitli bağlantı destekleri de yüklü şekilde geliyor. Intel’in dizüstü bilgisayarlardan harici ekranlara kablo gerektirmeden görüntü aktarımına izin veren Wireless Display (WiDi) teknolojisi bu TV’lerde mevcut. Gereken tek şey WiDi destekli bir dizüstü bilgisayara sahip olmanız. Bu şart sağlanıyorsa bilgisayardaki içerikleri LG Cinema 3D Smart TV’lerde görüntülemek mümkün hâle geliyor. Akıllı telefonlarda giderek yaygınlaşan bir görüntü aktarım türü olan MHL de bu TV’lerin desteklediği görüntü aktarım yöntemi arasında yer alıyor. Second Display (İkinci Ekran) özelliğiyse TV’deki görüntünün diğer akıllı cihazlara aktarılmasına ve TV’nin oturma odası dışındaki mekanlarda da izlenebilmesine izin veriyor.

Galeri: LG Cinema 3D Smart TV 2012
[nggallery id=891]

LG Cinema 3D Smart TV serisinin amiral gemisi konumundaki LM960V 60, 55 ve 47 inç’lik üç farklı ekran büyüklüğüyle geliyor. Nano Full LED ekran, Triple XD Engine, Micro Pixel Control, MCI 1000 ve çift çekirdekli işlemci barındıran bu TV’de Sihirli Kumanda, Smart Menü, Smart Share Plus, 3D derinlik kontrolü (ekrandaki objenin derinliğini göz zevkine göre ayarlama), 3D Sound Zooming (ekrandaki nesnelerin önde olanının sesini ön plana çıkarma), 2D’den 3D’ye dönüştürme gibi özellikler bulunuyor. Dahili Wi-Fi, HDMI, akıllı sensör, SIMPLINK, Net Ses II gibi bağlantı ve modülleri barındıran LM960V Cinema Screen tasarımıyla birlikte geliyor.

LG LM860V ise 55 ve 47 inç’lik iki farklı versiyonla geliyor. LED+, Triple XD Engine, MicroPixel Control, MCI 800 ve çift çekirdekli işlemci barındıran bu 3D TV serisinde de LM960V’deki Smart TV, 3D ve bağlantı özellikleri mevcut. LM760S’te görüntü özellikleri LM860V’dekiyle aynı şekilde korunmuş, ancak tek çekirdekli işlemci ve MHL desteği yer almıyor. Bu seri 55, 47 ve 42 inç’lik ekran büyüklükleriyle sunuluyor. MCI 400, LED+ gibi görüntü özellikleri barındıran LM670S ve LM660S serileri arasındaki tek fark 3D Sound Zooming özelliğinin LM660S’te olmaması gibi görünüyor. Her iki serinin de 55, 47 ve 42 inç’lik ekran seçenekleri var, bu arada LM660S’te 32 inç’lik bir seçenek de bulunuyor.

LG Cinema 3D Smart TV’leri önümüzdeki haftalardan itibaren mağazalarda görmeye başlayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER