Manşetler

LG Cinema 3D D42P ve Super LED E81 monitörlerini Türkiye’de piyasaya sunuyor – Galeri & Video

lg-d42p-e81-monitor-lansmani-00013Görüntü teknolojilerinin iddialı markalarından LG iki yeni monitör ile Türkiye’deki tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu iki monitörden bir tanesi LG’nin Cinema 3D adı verilen ve büyük ekranlı HD TV setlerinde yer alan yeni nesil 3D teknolojisini barındırırken bir diğer ise yine LG’nin bir teknolojisi olan Super + Resolution ile birlikte geliyor.

Bu iki monitör için dünya ile aynı anda Türkiye’de de blog yazarlarına özel bir tanıtım gerçekleştirildi. İstanbul’da düzenlenen blog yazarlarına özel bu toplantıda bu iki yeni monitörün özelliklerini bizzat LG yöneticilerinden dinleme ve izlenimlerimizi doğrudan onlara aktarma imkânı bulduk.

Önümüzdeki haftalarda Türkiye’ye satışa sunulması planlanan bu iki monitörden bir tanesi yeni nesil 3D desteğiyle beğeni toplayacak. LG D42P 3D monitör serisinin üyesi olan 23 inç’lik model ülkemize ilk teşrif eden ürün olacak. Daha sonra aynı serinin 27 inç’lik üyesi de Türkiye’de satışa sunulacak. LG D42P 3D monitör LG’nin Cinema 3D teknolojili 3D HDTV’leriyle aynı teknolojiyi barındırıyor. LG, hem pahalı olduğunu hem de pratik olmadığını düşündüğü aktif 3D teknolojisi yerine, pasif 3D teknolojisinin kullanıldığı, ancak aynı deneyimi fazlasıyla sunan Cinema 3D teknolojisiyle birlikte hem ucuz ve rahat kullanımlı pasif 3D gözlükler sunuyor. LG D42P 3D monitörle birlikte kullanılan gözlükler gerçekten oldukça hafif ve rahat bir şekilde kullanılıyor. 40-50 gr. ağırlığa sahip olan aktif 3D gözlüklerin aksine LG’nin 3D gözlükleri 16 gr. ağırlıkla geliyor, üstelik 15-20 TL gibi çok ucuz bir fiyatla birlikte… Bu da evdeki herkesin 3D keyfini uygun bir fiyatla yaşayacağı anlamına geliyor.

lg-d42p-e81-monitor-lansmani-00002Diğer model olan E81 monitör ise 3D özelliğinden yoksun, ancak yine de karşımızda göz alıcı ve ince bir monitör duruyor. Bu monitör serisinin başlıca teknik özellikleri arasında 1080p görüntü desteği, 10000000:1 kontrast oranı, 170/160 derecelik izleme açısı, 25o nit parlaklık ve 5 ms LG’nin Super + Resolution teknolojisi sayesinde kullanıcılara daha kaliteli görüntü sunuyor. Monitörün menüsü aracılığıyla aktif hâle getirilen bu teknoloji görüntünün kontrastını arttırıyor, böylelikle daha keskin ve kaliteli görüntülerin elde edilmesine yardımcı oluyor. Özellikle düşük çözünürlüklü filmleri veya dizileri bu teknoloji sayesinde daha kaliteli izlemek mümkün olabilir. LG E81 monitör bunun dışında ince ekran çerçevesine ve metalik krom kaplama ayağa da sahip. Bu ince LED monitörün kabloları ise ayak bölgesinde yer alan giriş ve çıkışlara bağlanıyor. Böylelikle monitörün arkasında bir görüntü kirliliği oluşmuyor. Çevre dostu olan E81 monitörler normal LG monitörlere göre yüzde 55, diğer LED monitörlere göre yüzde 25 daha az enerji harcıyor. HDMI 1.4 desteğini barındırıdığına söylemeden geçmeyelim.

LG’nin bu yeni mönitörlerinin fiyatları henüz açıklanmadı. Ancak çok yakında gerçekleşecek piyasaya çıkış öncesinde fiyatın belli olacağını tahmin ediyoruz. Yeni monitörlerin basın fotoğraflarını ve bizim objektifimize yansıyan kareleri aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca LG D42P monitörlerin tanıtımı niteliğinde bir videoya da aşağıda yer verdik.

Galeri: LG D42P Basın Fotoğrafları
[nggallery id=593]

Galeri: LG E81 Basın Fotoğrafları
[nggallery id=592]

Galeri: LG D42P ve E81 Türkiye Lansmanı
[nggallery id=594]

Video: LG D42P Tanıtımı

BASIN BÜLTENİ

LG, Sinema Kalitesinde 3 Boyutlu D42P ve Süper LED E81 Monitörlerini Türkiye’ye Sunuyor

LG, benzeri bulunmayan, sinema kalitesindeki 3 boyutlu D42P ve Süper LED E81 monitörlerini bugün Türkiye pazarına tanıttı. LG’nin en yeni 3D teknolojisi, uygun fiyatlarla 1 yerine 10 gözlük alarak, 3 boyutlu sinema keyfini tek başlarına değil, aileleriyle birlikte yaşama imkanı sağlıyor. Süper LED ince monitörlerin üstadı LG, FPR teknolojisiyle 3 boyutlu görüntüyü doğrudan monitör panelinde oluşturarak size son derece hafif 3D gözlükler sunuyor. LG’nin en yeni pasif 3D teknolojisini kullanan gözlükleriyle 3 boyutlu sinema keyfini gözünüzü yormadan ve başınızı ağrıtmadan yaşayın.

Süper LED Cinema 3D ve FPR teknolojisini bilgisayar ekranlarına taşıyan LG, yeni E81 serisi süper ince Full HD monitörler ile PC dünyasında devrim yaptı. FPR teknolojisiyle 3 boyutlu görüntüleri doğrudan monitör panelinde oluşturan LG, böylece gözü yoran, ağır ve pahalı aktif 3D gözlükleri de rafa kaldırmış oldu. LG’nin hesaplı fiyatlarla 1 yerine 10 adet alabileceğiniz incecik 3D gözlükleri ile 3D sinema keyfini ailenizle birliktebaşınız hiç ağrımadan yaşayabilirsiniz. LG’nin yeni pasif 3D gözlükleri ile ekranda hiçbir dalgalanma ve titreme görmeden en kaliteli 3D görüntüleri elde edebileceksiniz.

Süper İnce, Her Yere Sığar

LG E81 serisi süper ince Süper LED monitörler ergonomik tasarımıyla büyük kullanım kolaylığı sunuyor ve Süper Plus Resolution özelliği ile çözünürlüğü düşük görüntülerin kalitesini artırıyor. Diğer LED monitörlerden yüzde 25 daha az elektrik tüketerek hem çevre hem de cebinizin dostu olan LG E81 monitörler, Süper Plus Resolution desteği de sunuyor. Süper Plus Resolution ile bilgisayarınızda TV kartıyla alabileceğiniz SD TV yayınlarının, DivX filmlerin ve düşük çözünürlükle oynadığınız bilgisayar oyunlarının görsel kalitesini yükseltebilir ve oyun konsolunuzu harika bir monitörle geliştirebilirsiniz.

Süper Parlak ve Kaliteli Full HD Görüntü

10.000.000:1 dinamik kontrast ve 250 nit parlaklık sunan E81 serisi Full HD Super LED monitörler, progresif 1080p çözünürlük ve 5 ms tepkime süresi ile hızla geçen karelerde bile kusursuz görüntü akışı sağlıyor. 170°/160° geniş izleme açısı ile ayakta veya otururken istediğiniz açıdan rahatlıkla izleyebileceğiniz LG E81 monitörler, HDMI bağlantısı ve HDCP standardıyla PC’niz ve konsolunuzda orijinal Blue-Ray DVD’leri izlemenize de olanak tanıyor.

2010 Pazar Lideri

Monitör pazarında 2010 yılını birincilikle kapatan LG, Süper Energy Saving özellikli çevre dostu yeşil monitörleriyle elektrik tüketimini ve sera gazlarını azaltarak sürdürülebilir doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunuyor. LG, 2010 yılında adet olarak yüzde 19 ve değer olarak yüzde 22 pazar payıyla lider oldu. LG?nin, benzeri bulunmayan, Film Deseni Geciktirme teknolojisine (FPR) sahip Süper LED monitörleri ev sinemasında yeni bir çığır açıyor.

İLGİLİ HABERLER