Teknoloji

LG, CES 2024’te şeffaf OLED TV’si OLED T’yi tanıttı

lg oled t

LG, her yıl CES’te yenilikçi televizyon modellerini sergilerken, bu yıl Las Vegas’ta düzenlenen fuar, şirketin alışılagelen düz ekran ürünlerinden çok daha farklı bir ürünle gündeme geldi. Şirket, M- ve G serisi televizyonlarının yeni modellerini tanıtmanın yanı sıra, kablosuz ve şeffaf bir OLED TV olan OLED T modelini de sundu. 4K çözünürlüklü bu devrim niteliğindeki televizyon, LG’nin ses ve video iletimi için geliştirdiği kablosuz iletişim teknolojisine sahip.

LG OLED T: Kablosuz teknoloji ile şeffaflığın buluşması

OLED T, üzerinde kontrast ekran bulunan ve tabanında bir kutuya doğru yuvarlanabilen benzersiz bir tasarıma sahip. Kullanıcılar, bir düğmeye basarak bu ekranı istedikleri zaman yukarı kaldırabilir veya aşağı indirebilirler. Cihaz, LG’nin yeni Alpha 11 AI işlemcisi ile güçlendirilmiş ve önceki nesil çipe göre dört kat daha performanslı bir deneyim sunuyor. Şirkete göre, bu ekstra güç, grafik performansını yüzde 70 ve işlem hızını yüzde 30 artırıyor. OLED T modeli, geçen yılın M3 OLED modelinde tanıtılan ve TV’ye video ve sesi kablosuz olarak ileten Zero Connect Box ile çalışıyor. Böylelikle, tüm akış cihazlarınızı ve oyun konsollarınızı doğrudan TV’ye değil, bu kutuya bağlıyorsunuz.

Ayrıca, OLED T’de sesi mükemmel bir şekilde yayan hoparlörler ve diğer bileşenler de bulunuyor. Arka aydınlatmalar da mevcut, ancak tamamen şeffaf bir görünüş için bunları kapatabiliyorsunuz. LG, TV’nin bağımsız, duvara karşı ve duvara monte edilebilir seçeneklerle piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

İlk etapta OLED T’nin görselleri biraz ürkütücü gelebilir. Şeffaf ekrandaki bir şarkıcı, tabii ki minyatür formda olmasına karşın, odanın içinde gerçekmiş gibi görünüyordu. Akvaryum gibi görseller ise izlemesi daha keyifliydi ve film klipleri net ve canlıydı. LG, ayrıca OLED T’ye T-Bar ekledi ve böylelikle ekranın alt kısmında haberler, hava durumu, şarkı başlıkları gibi bilgiler sunarken ekranın geri kalanı şeffaf kalabiliyor.

Samsung da 2024 CES’te bir şeffaf TV duyurdu, ancak o model Micro OLED teknolojisine sahip. Bu TV de parlak ve net görünüyor, ancak ne zaman piyasaya sürüleceği veya maliyeti hakkında henüz bir bilgi yok. LG de henüz fiyatlandırma konusunda bilgi vermiyor, ancak şirketin 2024 yılında OLED TV’yi satışa sunmayı planladığını açıkladı.

OLED T’nin tabanında, yere doğru ses veren hoparlörler bulunuyor ve bu, benzersiz görsel deneyimi tamamlayan kaliteli bir ses çıkışı sağlıyor. LG’nin bu ürünüyle, kablosuz ses ve görüntü teknolojisi, zarif tasarım ve işlevsellik, ev eğlencesi deneyimini bir üst düzeye taşıyacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER