Teknoloji

LG’den CES 2024 fuarında retro tasarıma modern dokunuş: DukeBox ve CineBeam Qube

lg dukebox

Yenilikçi teknolojilerin vitrininde ilginç ve harika cihazlarla sahne almaya hazırlanan LG, CES 2024 fuarının hemen öncesinde teknoloji dünyasına heyecan verici ipuçları sunuyor. Las Vegas’ta düzenlenecek olan etkinlikte boy gösterecek ürünler arasında LG Labs tarafından geliştirilen ve modern yeniliklerle geçmişi buluşturan DukeBox göze çarpıyor. Ses teknolojisinde bir asırlık bir geçmişi olan vakum tüpü ses sistemi, sıcak ve canlı bir ses kalitesi üretmekle ünlüdür; kullanılan müzik aletlerini ön plana çıkararak adeta müzisyenlerin canlı performansını yaşıyorsunuz hissi uyandırıyor. DukeBox bu nostaljik deneyimi, OLED ekran teknolojisinin yanı sıra alttan yönlü hoparlörler ve üstte 360 derece çalan hoparlörler ile modernize ediyor. Şeffaf OLED ekranın saydamlık düzeyi ayarlanabilirken, vakum tüpünün görünür olması retro bir hava katıyor.

DukeBox, şık ve retro bir tasarım arzulayanlar için akıllı bir hoparlörden daha fazlasını sunuyor. Eski tip jukeboxları anımsatan bu cihaz sadece müzikle sınırlı değil; filmler gibi içerikleri seslendirebiliyor ve hatta tüpler alevler arasında görünürken bir “şömine” ambiyansı yaratabiliyor.

LG, CES 2024’teki Labs alanının geçen yıla göre iki kat daha geniş olacağını belirtiyor. Şirket, CineBeam Qube gibi diğer ürünleri de sergileyeceğini duyurdu. 120 inçe varan görüntü boyutu sunan ve 3,840 x 2,160 çözünürlüğünde 4K görüntüler üreten bu 4K projektör, üç pound ağırlığında ve taşıma sapı, eski model krankları anımsatıyor.

DukeBox ve CineBeam Qube’un çıkış tarihi ve fiyatı henüz belirsiz

Şimdilik ne DukeBox’ın ne de CineBeam Qube’nin piyasaya çıkış tarihi veya fiyatı açıklanmadı. LG’nin bu ay CES’te bu ürünler hakkında daha fazla bilgi vermesi ve diğer yeni ürünlerini tanıtması bekleniyor.

LG’nin bu cihazlarıyla beraber sergileyeceği diğer yenilikçi ürünler arasında hangi sürprizlerin olduğunu ve teknoloji dünyasını nasıl etkileyeceklerini görmek için CES 2024 heyecanla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER