Dosya

LG CES 2014’te neler tanıttı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014’e geniş bir kadroyla gelen şirketlerden birisi de LG’ydi. Güney Koreli elektronik devi CES 2014 kadrosunda özellikle görüntü alanına odaklanırken, fuarın yıldızı olan giyilebilir teknolojiyi de boş geçmedi. LG’nin CES 2014’te tanıttığı ürün ve servisleri sizler için sıraladık.

lg-logo-090513 (630 x 306)

105 inç kavisli 21:9 TV

LG’nin CES 2014’te tanıttığı ürünler arasında en fazla dikkat çekenlerden birisi de 21:9 sinematik görüntü oranlı, 5120 x 2160 piksel çözünürlüğündeki 105 inç kavisli Ultra HD TV oldu. Son derece etkileyici olan televizyonun bir konsept olmaktan öteye gidip gidemeyeceği henüz bilinmiyor. Bu ihtimalin gerçeğe dönüşmesi durumda LG’nin akıllı televizyonu için son derece yüksek bir fiyat belirlemesi ve sadece küçük bir grubun bu televizyona sahip olması bekleniyor.

lg-ces-2014-ultra-hd-tv-060114

webOS TV

Bir süre önce HP’den webOS işletim sistemini devralan LG, bu işletim sistemini kullandığı ilk televizyonu da CES 2014’te gözler önüne serdi. webOS sayesinde televizyonuna akıllı televizyon hüviyeti kazandıran şirket, aynı zamanda şu ana kadar alışılandan daha farklı bir deneyim sunuyor. BeanBird adını taşıyan bir animasyon karakteri barındıran televizyonda kullanıcılar Magic Remote uzaktan kumandayı salladıkları zaman kuş uyanıyor ve kullanıcılara bağlantı ve kurulum süreçlerinde yardımcı oluyor.

lg-webos-070114

Lifeband Touch ve Kalp Ritm Kulaklıklar

Egzersiz bilekleri gerek büyük gerekse küçük pek çok şirketin CES 2014 kadrosunda yer almıştı. LG de Lifeband Touch isimli bilekliğiyle bu kervana katılırken, Kalp Ritm kulaklıklarıyla giyilebilir teknoloji alanındaki ilgisinin kapsamını biraz daha geniş tutuyor.

lg-lifeband-touch-060114-1

Dokunma uyumlu bir OLED ekran barındıran Lifeband Touch, atılan adım ve yakılan kalori gibi egzersiz temelli verilerin takibini gerçekleştirmesinin yanı sıra, Bluetooth aracılığıyla akıllı telefona da bağlanarak gelen arama veya SMS’lerde kullanıcıya bildirim gönderiyor. MyFitnessPal, Runkeeper ve MapMyFitness gibi egzersiz uygulamalarıyla uyumlu olan Lifeband Touch aynı zamanda bir saat işlevi de görüyor.

lg-lifeband-touch-060114-5

Lifeband Touch ile entegre olan Kalp Ritm kulaklıklar kan akış sinyallerini takip ederken, bu sinyalleri egzersiz esnasında kulağın içinde çalabilecek seslere dönüştürüyor.

77 inç esnek OLED TV

Önümüzdeki yıllarda pek çok büyük televizyon üreticisinin esnek ekranlı TV üretimine daha fazla ağırlık vermesi bekleniyor. Böylelikle sadece tek tuşa basarak kavisli veya düz ekran seçenekler arasında geçiş yapmak mümkün hale gelirken, televizyonların da her türlü müşteri zevkine hitap etmesi amaçlanıyor.

lg-77-inc-kavisli-oled-4k-tv-070114

Tıpkı Samsung gibi, LG de CES 2014’te tek tuşla kavisli veya düz ekran arasında geçiş yapabilen 77 inç OLED TV’sini görücüye çıkardı. 4K kalitesinde görüntü kalitesi sunan televizyonun 2014’ün sonu veya 2015’in başında satışa sunulacağı belirtilirken, fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Ultra HD TV’ler

CES 2014’te tanıtılan televizyonlarda odak noktası olarak 3D’den ziyade Ultra HD öne çıktı. Pek çok üreticinin ana satış noktası olarak Ultra HD teknolojisini tercih ettiği görülürken, LG de çeşitli boyutlardaki Ultra HD TV’lerini CES 2014’te duyurdu.

UB9800 serisi LG’nin gözde Ultra HD TV serisi olarak ön plana çıkarken; 65, 79, 84 ve 98 boyutlarındaki televizyonlarda ölçeklendirme ve diğer görüntü performansı işlemleri için şirketin Tru-Ultra HD Engine Pro teknolojisi kullanılıyor. 4K HEVC çözücüsü sayesinde H.264 veya H.265 kaynaklardan alınan 4K içerikler 30p veya 60p’de oynatılabiliyor.

HomeChat

LG, CES 2014’te yeni ürünlerinin yanı sıra kullanıcılara evlerindeki eşyalarla mesaj yoluyla iletişim kurma imkanı veren HomeChat servisini de tanıttı. Şirketin 2014 yılında piyasaya süreceği tüm akıllı ev eşyalarının HomeChat uyumlu olacağı belirtildi. HomeChat servisi sayesinde kullanıcılar tatile giderken buzdolaplarına bir mesaj atarak tatile gittiklerini haber verebilecek ve cihazın kendisini Tatil Modu’na alarak enerji tasarrufunda bulunmasını sağlayacak. HomBot robot elektrik süpürgesine atılacak bir mesajla robot daha evde kimse yokken temizliğe başlayabiliyor.

lg-homechat-070114

SoundPlate

LG’nin CES 2014 kadrosunda televizyonlar ve giyilebilir aksesuarlar ön plana çıksa da, şirket ev eğlence alanına yönelik ürünlerini tanıtmayı da ihmal etmedi. LG’nin baz hoparlör pazarına giriş anahtarı olan SoundPlate TV’nin altına yerleşerek ses deneyimini geliştirirken, LAP340 ve LAB540W hoparlörler de işin içine kablosuz subwoofer’ları katıyor.

İLGİLİ HABERLER