Manşetler

LG bu yıl 75 milyon telefon satmayı hedefliyor, Windows Phone 8 modeller de yolda

LG’nin Güney Kore’deki yerel iş ortaklarından biri şirketin sır olarak nitelendirebileceğimiz bazı tahminlerini açık etti. Korea Times yayın organı tarafından verilen habere göre Güney Koreli üretici 2013 yılında 75 milyon cihaz satışı hedefliyor, böylelikle 2012 yılında gerçekleştirilmiş olan 55 milyonluk satış rakamının yüzde 40’ına yakın bir oranda artış hedefleniyor. Bu yıl çıkarılacak olan telefonların 45 milyonu akıllı telefon olacak, geri kalan bölüm de cep telefonu ve ucuz telefonlarla dengelenecek.

Gazetenin edindiği bilgilere göre yeni Optimus cihazlarının yanı sıra Windows Phone 8 ile çalışacak yeni akıllı telefonlar da planlar dahilinde. 5.5 inç ekrana sahip olacak bir Android telefonu da Full HD görüntü kalitesi sunacak. Bu telefon büyük ihtimalle gelecek ay Barselona’da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

Şu sıralar LG Optimus G ve Nexus 4 gibi iki cihazla Güney Koreli şirketin Android tarafında bir hayli ilgi çektiğini ve bu telefonların takipçisi olacak yeni modellerin daha büyük bir merakla beklendiğini söylemek gerek. Bu iki telefon yurt dışında büyük ilgi görüyor, ancak henüz her ikisi de Türkiye’ye giriş yapmadı. Umarız yeni LG modelleri tanıtılmadan önce bu iki gözde telefonu bir an önce Türkiye’de görürüz.

LG’nin iş ortağında görevli bir yöneticiye göre Güney Koreli üretici 2012’nin ilk dokuz ayında 41.2 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Son çeyrekte de 15 milyonluk bir sevkiyatın gerçekleştirildiği ön görülüyor. 30 Ocakta açıklanacak olan finans raporuyla birlikte kesin tablonun ortaya çıkmasını bekliyoruz. Bu arada LG çıkan bu son haberlerle ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

İlgili >> Korea Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER