Teknoloji

LG Avusturya merkezli otomotiv şirketi ZKW’yu satın aldı

lg akıllı telefon

lgGüney Koreli elektronik devi LG için şu sıralarda işler yolunda gidiyor gibi görünüyor. 2009’dan bu yana en yüksek çeyrek kârını açıklayan şirket, bu başarısını bir satın alma haberiyle birlikte duyurdu. LG, merkezi Avusturya’da bulunan ve Audi, BMW, Mercedes ve Porsche gibi kalburüstü otomobil üreticilerine ışık ve elektrik sistemleri üreten ZKW isimli şirketi satın aldığını açıkladı.

Matrix LED ve lazer farları ilk kullanan şirketlerden biri olan ZKW’nun 2016’da 885 milyon dolar karşılığında Panasonic’e satılmasına ramak kalsa da, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Panasonic’in yapamadığı işi gerçekleştiren LG’nin kasasından çıkacak miktarın ise 1.3 milyar dolar olduğu belirtildi.

Güney Koreli elektronik devini bu hamleyi gerçekleştirmeye iten temel motivasyon ise otonom araçların vadettiği potansiyel olmuş gibi görünüyor. Yapılan açıklamaya göre, iki şirket birlikte akıllı aydınlatma çözümleri üzerinde çalışacak. Otomobillerdeki sensörlerden veri toplayacak olan aydınlatma çözümleri, bu verilerden hareket ederek bazı önemli uyarıları doğrudan yola yansıtacak.

1.3 milyar dolar LG gibi bir şirket için önemli bir meblağ. Ancak Güney Koreli şirketin 2018’in ilk 3 aylık dönemini 1.03 milyar dolar operasyon kârı ile tamamlaması, geleceğe umutla bakılmasını sağlayan bir faktör niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER