Teknoloji

LG: “Apple’ın bazı ülkelerde planladığı iPad lansmanları gecikebilir”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürettiği cihazlar için kaç tane ekran üreticisiyle çalışıyor, bunu bilmiyoruz. Ancak LG bu alanda büyük bir oyuncu olduğu için bu şirketin uyarısını dikkate almak gerekiyor.

LG’nin CEO’su Kwon Young-Soo’nun gazetecilere yaptığı açıklamada şirketinin iPad’in 9.7 inç’lik IPS ekranı için gelen olağanüstü talebi karşılamakta zorlandığını belirterek Cupertino’ya doğrudan çözüm olarak bu cihazın uluslararası yayılımını yavaşlatmasını tavsiye etti. “Apple düşük bileşen arzı ve yüksek talep nedeniyle bazı ülkelerde planlanan iPad lansmanlarını geciktirebilir.” diyen Young-Soo şirketinin üretim kapasitesini arttırsa bile 2011’in başına kadar arzın yetersiz kalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

iPad geçtiğimiz Cuma günü Avusturya, Belçika, Hong Kong, İrlanda, Lüksemburg, Meksika, Yeni Zelanda, Singapur ve Hollanda’da resmen satışa çıktı. Her ne kadar Türkiye’de de iPad satışı başlasa da, doğrudan Apple’ın anlaşmalı dağıtıcısı aracılığıyla satış başlamış değil. Bu durumda bileşen arzındaki sıkıntı bizim de iPad’le buluşmamızı geciktirebilir.

İlgili – Reuters

http://bit.ly/atQMzB

İLGİLİ HABERLER