Teknoloji

LG Apple’a 6.1 inç iPhone için 20 milyon LCD ekran tedarik edecek

apple iphone

lg appleLG Apple ile 2018 model iPhone’lara ekran tedarik etmek için daha önce anlaşmaya varmıştı. Resmen duyurulmayan söz konusu anlaşmanın detayları konusunda ise ortada çeşitli iddialar bulunuyor. Daha önce şirketin Apple’a 2 ila 5 milyon OLED panel tedarik edeceği söyleniyor. Ancak son haberlere göre, şirket bu panellerin yanına hatırı sayılır sayıda LCD ekran paneli ekleyebilir.

Digitimes sitesinde yer alan habere göre, Güney Koreli şirket Apple’a 6.1 inç ekranlı iPhone için 20 milyon adet LCD ekran paneli ekleyecek. Söz konusu iPhone’un 2018 model iPhone’lar arasında en uygun fiyatlı seçenek olması bekleniyor. LG Display’in Apple için OLED panel üretimini ise Paju’daki E6 6G fabrikasında gerçekleştireceği belirtildi.

LG’nin Apple’ı LG G7 ThinQ modelindeki gelişmiş ekran teknolojisiyle etkilediği düşünülüyor.

Habere göre, LG Apple için önümüzdeki yıl daha fazla sayıda OLED ekran paneli üretecek. Apple’ın 2019’da iPhone ailesine 6.5 inç ekranlı bir model daha eklemesi ve bu modelde kullanılacak panellerin büyük kısmının LG’nin elinden çıkması bekleniyor. Söz konusu görev değişiminin bu yıl gerçekleşebileceği iddia edilse de, kalite standartlarının yüksek hacimli üretim konusunda Apple’ın LG’yi tercih etmesini engellediği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER