Teknoloji

LG Apple için OLED ekran üretiminde kapasiteyi artırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg appleApple’ın hâli hazırda iPhone X’da kullandığı 5.8 inçlik OLED ekranlar sadece Samsung tarafından üretiliyor. Samsung bu ekranların her biri için Apple’dan 70 dolar alıyor. iPhone X satışlarının izlediği seyir nedeniyle Apple verdiği siparişte kesintiye gitse de, Samsung 2018 model iPhone’lar için de ekran üretmeyi istiyor. Ancak Güney Koreli şirketin bu konuda yalnız olmayacağı kesin gibi görünüyor. Apple’ın yeni iPhone’lar için LG’den de ekran tedarik etmesi bekleniyor. Söylentilere göre LG Apple için OLED ekran üretimine şimdiden başlamış ve kapasiteyi artırmış durumda.

Apple adına OLED panel tedariğinde tek bir üreticiye bağlı kalmamak önem taşıyor. Birden fazla üreticiyle çalışmak hem maliyetleri düşürmek hem de üretim ve tedarik sürecinde yaşanacak problemlere karşı önlem almak anlamına geliyor. Bunun için LG’yi de listeye ekleyen Apple, 2018 portföyünde yer vereceği 6.1 inç LCD ekranlı iPhone içinse Japan Display ile çalışıyor.

Cupertino merkezli şirketin LG’den iPhone X Plus olarak anılan 6.46 inç ekranlı modelde kullanacağı OLED panellerin bir kısmını alması bekleniyor. Bloomberg’in haberine göre, Güney Koreli şirketin ilk etapta Apple’a 2 ila 4 milyon OLED panel tedarik etmesi öngörülüyor. Cupertino merkezli şirketin 3 ila 5 milyon panel talep ettiği ve LG’nin de bu talebi karşılayabilmek adına üretim kapasitesini yukarıya çektiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

LG Apple için OLED panel üretiminde gaza bassa da, şirketin ürettiği OLED panellerin kalitesi ve performansı konusunda bazı soru işaretleri bulunuyor. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkarttığı V30’da OLED ekrana dönüş yapmıştı. Söz konusu OLED ekranın kalite bakımından Samsung’un Galaxy serisinde kullandığı OLED ekranların arkasında kaldığı düşünülüyor. Bu kalite farkının iPhone’lara yansıyıp yansımayacağı şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER