Teknoloji

LG Android telefonları için üç yıllık güncelleme sözü

lg android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, bu haftanın başlarında akıllı telefon işini tamamen bırakacağını açıklamıştı. Buna rağmen, mevcut akıllı telefonlarının çoğuna gelecekteki Android işletim sistemi güncellemelerini dağıtıma taahhüdünü duyurdu. Velvet, Wing ve G ve V serisi telefonlar, 2019 veya sonraki modellerden itibaren piyasaya sürüldükleri yılı takip eden üç Android güncellemesini alacak. “LG Stylo ve K serisi gibi belirli 2020 modelleri” iki güncelleme alacak.

Örneğin, Velvet geçen yıl Android 10 ile çıktı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de satışa çıkan bu telefon için şu anda Android 11’in dağıtımı devam ediyor. Bu, Google’ın yıllık kadansını sürdürdüğünü varsayarsak, telefonun bir noktada Android 12 ve 13’ü de alması gerektiği anlamına geliyor. LG, bu duyuruyu “üç yıllık taahhüt” ve “üç işletim sistemi güncelleme garantisi” olarak çeşitli şekillerde tanımlıyor.

Bu son duyuru biraz şaşırtıcı oldu. Çünkü LG telefonlarının, şirket aslında akıllı telefon işindeyken bile bu kadar çok güncelleme alması beklenmiyordu. Şirket 2018’de özel bir “Yazılım Güncelleme Merkezi” duyurdu, ancak Android güncelleme durumuyla ilgili çok az şey değişti. En yeni üst sınıf telefonlarının çoğunun 2021’in sonuna kadar Android 11’i alması planlanmamıştı.

Bu haftanın başlarında da, LG’nin Güney Kore web sitesi belirli modellerin Android 12 güncellemesi alacağını doğrulamıştı.

İLGİLİ HABERLER