Teknoloji

LG Akıllı TV serisinin izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığını doğruladı

LG Akıllı TV serisinin aksi yöndeki ayarlara rağmen, kullanıcıların izlediği kanallar veya lokal medya dosyaların adı gibi verileri topladığına yönelik iddialar bu hafta içinde gündeme gelmişti. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu iddialar doğrulanırken, sorunun çözümü için bir yazılım güncellemesinin üzerinde çalışıldığı belirtildi.

lg-akilli-tv-veri-toplama-221113

Söz konusu izinsiz veri toplama işlemi ilk olarak DoctorBeet isimli bir blogger tarafından ortaya çıkarılmıştı. Veri toplama modu kapalı olmasına rağmen televizyonun LG’ye veri göndermeye devam ettiğini fark eden DoctorBeet, veri gönderiminin şifresiz bir biçimde gerçekleştiğinin de altını çizmişti. LG tarafından Tom’s Guide’a gönderilen açıklamada sorunun varlığının LG tarafından da onaylandığı belirtilirken, bu verilerin şirket tarafından saklanmadığı da vurgulandı. Şirketin bu verileri saklaması için televizyonda veri toplama modunun açık olması gerekiyor.

LG tarafından toplanan bu veriler şirketin SmartAd isimli özelliğinde kullanılıyor. Reklamverenlere yönelik bu özellik sayesinde şirketlerin kendileri için en uygun hedef kitleyi bulması biraz daha kolaylaşıyor. Dosya isimlerinin transferinin kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunacak yeni bir özellik için yapıldığını açıklayan LG, bu özelliğin tam anlamıyla kullanıma geçmediğini de belirtmeyi ihmal etmedi. LG’den yazılım güncellemesinin ne zaman yayınlanacağına ilişkin kesin bir bilgi verilmese de, güncelleme hazır hale gelir gelmez dağıtmın başlayacağı açıklandı.

İlgili >> Tom’s Guide

İLGİLİ HABERLER