Eğlence

Google Play Filmler ve TV servisi LG akıllı televizyonlara geliyor

lg-google-play-filmler-tv-181115

LG akıllı televizyon sahipleri, yakında Google Play Filmler ve TV servisiyle sunulan içerikleri izleyebilecek. Dünya çapında 104 ülkede geçerli olacak bu hizmetten LG’nin webOS ile NetCast 4.0 ve NetCast 4.5 işletim sistemli akllı televizyonlarına sahip olanalar faydalanabilecek. Google’ın film ve televizyon içerikleri bağımsız filmlerden klasik TV programlarına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor. LG akıllı televizyonlar, kasım ayının sonundan itibaren Google Play Filmler ve TV servisiyle buluşacak.

LG’yi Google’ın kendi platformları dışında Google içeriklerine erişim imkanı sağlayan birkaç mecradan biri haline getiren bu hamle, Güney Koreli şirket açısından büyük önem taşıyor. İlk olarak ABD, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada’daki LG akıllı televizyonlara gelecek olan Google Play Filmler ve TV, daha sonra 100 ülkede daha LG akıllı televizyon sahiplerinin erişimine açılacak. Söz konusu listede Türkiye’nin olup olmadığı henüz bilinmiyor, ancak Google Play Filmler ve TV servisinin şu an için Türkiye’de aktif olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

LG’nin TV ve monitör biriminin başındaki isim olan In-kyu Lee, akıllı televizyon pazarının her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin yüksek kaliteli ve taze içeriğe olan ihtiyacı artırdığını dile getirdi. Söz konusu ihtiyacı karşılamayı öncelikli görevleri arasında sayan Lee, Google ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle LG akıllı televizyon sahiplerinin beklentilerine yanıt vereceklerini sözlerine ekledi.

Google Play Filmler ve TV ile kullanıcılar LG akıllı televizyonları üzerinden izlemeye başladıkları bir filmi veya programı, mobil cihazları üzerinde izlemeye devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER