Manşetler

LG Action Cam LG G5’in en yeni “arkadaşı”

lg action cam

lg action camLG en son Arkadaş aksesuarı tanıttı. Bu sefer karşımızda LG G5’e ve diğer akıllı telefonlara iyi şekilde arkadaşlık edecek bir aksiyon kamerası bulunuyor.

LG Action Cam olarak adlandırılan bu aksiyon kamerası 35 x 35 x 79.7 mm.’lik boyutlara ve 99 gr. ağırlığa sahip. IP67 korumaya sahip olan, toza ve suya karşı dayanıklı bu makine her zorlu koşula karşı dayanıklılık gösteriyor. Bir yere kolaylıkla monte edilmesini sağlayan bir kafesle birlikte gelen bu kamerada da GoPro’dakine benzer bir tutturma sistemi mevcut. Böylelikle geniş yelpazedeki GoPro aksesuarına da uyumlu olacak gibi görünüyor.

Teknik özelliklere baktığımızda, LG Action Cam’in 1/2.3 inç 12.3 megapiksel sensör ve 1.55 mikron piksel boyutlu bir kamera barındırdığını görüyoruz. Önde yer alan bu lens 150 derecelik geniş bir görüş açısına sahip.

Saniyede 30 kare hızında Ultra HD kayıt yapabilen bu aksiyon kamerası aynı zamanda saniyede 60 kare hızında Full HD kayıt da gerçekleştirebiliyor. Ayrıca 3G ve 4G ağları üzerinden saniyede 30 kare hızında 720p’ye kadar canlı yayın yapma yeteneğine de sahip.

Kameranın içinde Qualcomm Snapdragon 650 yongaset bulunuyor. Böylelikle kablosuz bağlantı destekleri de sunulmuş oluyor. Ayrıca ivmeölçer ve jiroskop da kameranın diğer unsurları arasında bulunuyor. Google Play’den indirilebilecek Action Cam yardımcısı uygulaması sayesinde LG G5 veya diğer akıllı telefonlarla bağlantı kurmak ve kamerayı kumanda etmek mümkün olacak.

Video kaydı microSD karta yapılıyor ve 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartlar destekleniyor. 3 saate kadar Full HD video kayıt desteği de diğer özellikler arasında bulunuyor.

LG Action Cam aslında Güney Kore’de, 2016’nın başlarında tanıtılmıştı. Ancak Avrupa ve ABD gibi uluslararası pazarlara gelmesi biraz daha zaman aldı. LG Action Cam’in fiyatı ve ne zaman çıkacağı şu an için belli değil. Ancak bu bilgiler de kısa zaman içinde netleşecektir.

İLGİLİ HABERLER