Teknoloji

LG Action Cam LTE 4G üzerinden canlı yayın imkanı sunuyor

lg action cam lteLG, LTE bağlantı özelliğine sahip yeni aksiyon kamerasıyla GoPro’ya rakip oluyor. LG Action Cam LTE adını taşıyan yeni kamera, adından da anlaşılabileceği üzere, yerleşik LTE bağlantı desteğinin varlığı sayesinde bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan kaydettiği görüntüleri internette canlı olarak yayınlayabiliyor.

GoPro’nun aksiyon kameralarında henüz LTE desteği bulunmadığı için LG Action Cam, yeni bir ufuk açıyor. Kameranın yıl içinde satışa sunulacak su geçirmez kılıfı sayesinde sörf veya su altı dalışı görüntülerini canlı biçimde YouTube’da yayınlamak mümkün hâle gelecek.

LG’nin aksiyon kamerası, donanımsal anlamda oldukça etkileyici özellikleri bünyesinde barındırıyor. 12.3 megapiksel çözünürlüklü kamerada 150 derece geniş açılı lens bulunuyor. GPS, ivmeölçer ve jiroskop gibi bileşenlere sahip olan kamera, 1 metre derinliğindeki suda 30 dakika boyunca çalışmayı sürdürebiliyor. Su geçirmez kılıf ile kameranın pil ömrü müsade ettiği sürece su altında çalışması sağlanıyor. İvmeölçer ve jiroskopun varlığı ise gelecekte yazılımsal anlamda bazı yeniliklerin getirilmesinin önünü açıyor.

lg action cam lteLG Action Cam LTE ile microSD bellek kartına dört saat boyunca Full HD görüntü kaydı yapılabilecek. İlk olarak önümüzdeki ay şirketin anavatanı Güney Kore’de satışa sunulacak olan kamera, daha sonrasında Avrupa ve Kuzey Amerika’da raflardaki yerini alacak. Kameranın fiyat etiketinde ne yazacağı ve kesin çıkış tarihi ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER