Teknoloji

LG 9.7 inç’lik renkli ve 19 inç’lik esnek ekranların üretimine yıl sonunda başlıyor

Ekran pazarı eskiye göre çok daha geniş. LCD’ler en fazla kullanılan ekran türleri olsa da bazı cihazlarda farklı tip ekranlar da kullanılmakta. Örneğin e-kitap okuyucularının birçoğu LCD teknolojisi yerine e-ink tabanlı ekranları kullanıyor. LG ise bu pazara farklı bir yaklaşım getirerek yıl sonuna kadar hem renkli hem de esnek elektronik kağıt ekranını piyasaya sunacak.

Ekranların üretimi iki farklı varyasyonda yapılacak: 9.7 inç’lik renkli ekran ve 19 inç’lik esnek ekran. LG tarafından son zamanlarda doldurulmuş bir SEC dosyası konuyla ilgili detaylı bilgiler veriyor. Ne yazık ki, LG’nin bu ekranları hangi alanlarda kullanmayı planladığını anlamak şimdilik mümkün değil. Ekranların yıl sonuna doğru çıkacak olması da tahmin yürütmek içn yeterli olmuyor.

Ancak 9.7 inç’lik renkli ekranın e-kitap okuyucularda ya da tablet cihazlarda karşımıza çıkması çok da sürpriz sayılmaz. 19 inç’lik esnek ekran içinse tahmin kapısı ardına kadar açık. Gazeteleri okumak için yeni bir yöntem de olabilir ya da yeni bir reklam kanalı da… Eğer LG bu ekranları üretmek için aceleci davranıyorsa, detaylar konusunda fazla beklemeyeceğiz demektir.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER