Teknoloji

LG dünyanın ilk 88 inç 8K OLED ekranını CES’te sergileyecek

4K ve HDR teknolojileri giderek daha fazla tüketiciye ulaşırken, LG Display’deki iddialı çalışanlar OLED teknolojisini 8K çözünürlüğe taşımakla meşgul durumdalar. CES’te Güney Koreli üreticinin ziyaretçileri 88 inçlik 8K OLED ekranla karşılayacağı duyuruldu. Bu, şimdiye kadar üretilmiş hem en büyük hem de en yüksek çözünürlüklü OLED panel olacak. Teknik özellikler açısından bu bilginin dışında başka bir bilgi şu an için bulunmuyor.

Daha önce, en büyük OLED ekran 77 inçlik boyuta sahipti ve sadece 4K çözünürlükte geliyordu. Bu kombinasyon şimdiye kadar LG Electronics, Sony ve Panasonic gibi şirketler tarafından sunulmuştu, ancak her biri OLED panellerini LG Display’den temin etmişti.

En büyük rakip olan Samsung Display dikkatini uzun zaman önce OLED TV’lerden QLED TV’ye yoğunlaştırınca, LG Display şu anda dünyada büyük boyutlu OLED ekran üreten tek büyük üretici olarak kaldı. Yine de, Japonya gibi ülkelerden çıkan potansiyel rakipler nedeniyle, LG Display yatırımlarını sürdürerek OLED üretim kapasitesini daha yukarı çıkarıyor. Bunun yanı sıra rakibi Samsung’un hakim olduğu mobil OLED panellerin üretimine de önemli yatırımda bulunuyor. Bu yatırımların arasında ilk kez Güney Kore dışında, Çin’in Guangzhou şehrinde inşaatına başlanan ve geçtiğimiz günlerde Güney Kore devleti tarafından onaylanan OLED fabrikası da bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER