Manşetler

LG 84 inç’lik Ultra HD TV’sini Türkiye’ye getirdi, biz de göz gezdirdik

Full HD teknolojisini artık iyice özümsemişken evlerimizde ve iş yerlerimizde bulunan HD TV’lerin yerini almaya başlayacak Ultra HD TV modelleri de yavaş yavaş piyasaya çıkıyor. LG’nin 84 inç’lik devasa Ultra HD TV modeli İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısında tanıtıldı. Türkiye genelinde birkaç Teknosa mağazasında satılacak olan bu ürün 39999 TL’lik fiyatıyla Full HD’den dört kat daha yüksek çözünürlüğü evinize getirmeyi amaçlıyor.

lg-84-inc-ultra-hd-tv-00001

LG 84LM960V Ultra HDTV’nin 84 inç’lik dev paneli 3840 x 2160 (4K) piksel çözünürlüğe sahip. Bir benzetmeyle anlatacak olursak, karşımızda dört adet 42 inç Full HD panelin bir araya getirip oluşturduğu bir ekran durmakta. Triple XD Engine teknolojisi sayesinde görüntü kalitesini daha da iyi hâle getiren LG mevcut Full HD içeriklerin de bu Ultra HD TV üzerinde daha yüksek çözünürlüklü bir şekilde izlenmesine olanak sağlayan Resolution Upscaler Plus çözünürlük yükseltme teknolojisini eklemiş. Bu sayede 1080i HD uydu yayınları veya 1080p Full HD Blu-ray filmler bu televizyon üzerinde daha kaliteli bir şekilde izleniyor. Tabii ki, hiçbir şey doğal 4K içeriğin tadını tutmuyor. Ancak LG o tarafta da kullanıcılara bir şeyler sunacak gibi görünüyor ve Ultra HD TV’ler için içeriğin de hızlı bir şekilde artacağına inanıyor. Bunu da 3D TV örneğiyle destekliyor. Bir yıl öncesinde 3D TV’ler için içeriği bulmanın zor olduğuna dikkat çeken LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho şu anda üç boyutlu içerik konusunda sıkıntı yaşanmadığına dikkat çekti.

LG’nin 84 inç Ultra HD TV’sini gördükten sonra 55 inç’lik HD TV’lerin bile gözümüze oldukça küçük geldiğini söylemek gerek. Ekrandaki renklerin canlılığı, parlaklık etkileyici derecede. 4K ile birlikte detaylar çok daha fazla, bu da daha zengin bir görsel deneyim anlamına geliyor. IPS panelin varlığına bağlı olarak görüş açıları da oldukça yüksek. Neredeyse 180 dereceden bile gayet düzgün şekilde görüntüleri algılamak mümkün. Ultra HD TV’ler yaygınlaştığında ekrana çıkanların yüzlerinin bakımına daha fazla dikkat etmesi gerekecek, ne de olsa daha yüksek çözünürlük daha fazla detay demek. LG 84LM960V’nin profiline baktığımızda giderek incelen LED TV’lere karşın daha kalın bir kasaya sahip olduğunu görüyoruz. Ancak barındırdığı panel ve büyüklüğü itibariyle bunu normal karşılayabiliriz. Ürünün arkasında dört adet HDMI ve üç adet USB girişi bulunuyor. Bunun yanı sıra bu Ultra HD TV modeli CI modülü de barındırıyor. LG’nin Digiturk ile işbirliği sayesinde bu TV’ye sahip olanlar Digiturk yayınlarını bir CI modülü yardımıyla herhangi bir ek uydu alıcısına gerek olmadan doğrudan 84 inç televizyon üzerinden izleyebilecekler.

lg-84-inc-ultra-hd-tv-00018

LG 84 inç Ultra HD TV akıllı TV özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Aralarında Turkcell, Lig TV, Digiturk’ün uygulamalarının yer aldığı akıllı TV uygulamaları, SmartShare Plus işlevi yardımıyla aynı ağa bağlı diğer cihazlarla içerik paylaşımı, internet üzerinden izlenebilir filmler, Sihirli Kumanda ile daha verimli bir uzaktan kontrol imkanı, MHL mobil görüntü bağlantı desteği gibi unsurlar LG 84LM960V’de yer alıyor. Televizyonun gayet güçlü bir ses çıkışına sahip olduğunu söylememiz gerek. Gerçekten arkasına baktığımızda gördüğümüz iki adet güçlü 15 W subwoofer bu kadar sağlam sesin nasıl çıktığını gözler önüne seriyor. Bunun dışında bizim görmediklerimiz de dahil olmak üzere toplamda 10 hoparlör barındıran üç yollu bir ses sistemi bu Ultra HD TV’de yer alıyor.

LG 84 inç Ultra HD TV, Cinema 3D üç boyut görüntü teknolojisini de barındırıyor. LG’nin 3D teknolojisinde pasif gözlükler kullanılıyor. Aktif gözlüklere göre çok daha ucuza sunulan bu gözlükler sayesinde evde daha fazla birey, şarj derdi olmadan ve fazla baş ağrısı çekmeden üç boyut keyfi yaşayabiliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse pasif 3D sisteminin üç boyut zevki ve kalitesi açısından aktif 3D sisteminden geri olduğunu düşünüyoruz. Ancak LG 84LM960V biraz 3D teknolojisinden biraz da daha yüksek çözünürlüklü bir panel barındırmasından dolayı şimdiye kadar gördüğümüz en iyi 3D deneyimlerinden birini bize yaşattı. Ekranın yaklaşık 2.5-3 metre uzağındaydık ve 3D efektlerinin gerçekliği hiç olmadığı kadar fazlaydı. Bu arada iki farklı oyuncunun aynı anda kendilerine ait görüntüleri tüm ekranda görmesine olanak sağlayan “Dual Play” işlevi de bu Ultra HD TV modelinde mevcut. Daha yüksek çözünürlük sayesinde her iki oyuncu da Full HD oyun oynamanın keyfini yaşayacaktır. Televizyonun kutusundan dört adet pasif 3D gözlük, iki adet de Dual Play uyumlu gözlük çıkıyor. Bir de ayrıca gözlük kullananlar için klipsli bir gözlük de kutuya eklenmiş.

lg-84-inc-ultra-hd-tv-00010

LG 84 inç Ultra HD TV aslında gelecekte bizleri nasıl bir TV deneyiminin beklediğini gösteriyor. Tabii ki, şu an için bizi fazlasıyla etkileyen deneyimden sadece zenginler faydalanacak gibi görünüyor. Yaklaşık 40 bin TL’lik fiyat birçok kişinin bu ürüne ulaşmasına engel teşkil ediyor. Ancak zaman ilerledikçe, bu Ultra HD TV’lerden daha fazla miktarda ve daha farklı boyutlarda üretildikçe şu anda bir servet değerinde olan bu teknoloji de herkesin yararlanabileceği makul seviyelerdeki fiyatlarla müşterilere sunulacak.

Galeri: LG 84 inç Ultra HD TV
[nggallery id=1122]

İLGİLİ HABERLER