Teknoloji

LG 5K monitör Apple’ın yeni amiral gemisi ekranı oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg 5k monitorApple’ın yeni MacBook Pro’sundan etkilenen, ancak 15 inçten daha büyük bir ekrana ihtiyaç duyanlar için en sağlam çözüm önerilerinden birini LG getiriyor. Apple’ın sonlandırdığı Thunderbolt monitörünün yerini 27 inç UltraFine LG 5K monitör ve yine UltraFine serisinden olan 21.5 inç 4K monitör alıyor. Her iki monitör de yeni MacBook Pro’nun keskin görüntü kalitesine eş bir deneyim sunarken, cihazdaki giriş sayısı açığının kapanmasına yardım ediyor.

Video, ses ve veri aktarımı için kullanılan Thunderbolt 3 bağlantısı üzerinden MacBook Pro’nun da şarj edilebilmesi, her iki cihazın en büyük satış noktası oluyor. Buna ek olarak, üç USB-C girişinin varlığı da monitörleri Phil Schiller’ın tabiriyle “En üst seviye dock istasyonu” haline getiriyor. FaceTime uyumlu kamera ve mikrofon kurulumu ile yerleşik hoparlörler de LG monitörlerin bileşenleri arasında yer alıyor. 27 inç model, kullanıcılara 5120 x 2880 piksel çözünürlük ve 218 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 21 inç modelin çözünürlüğü ise 4096 x 2304 piksel. Piksel yoğunluğu ise 219 ppi. Thunderbolt 3 sayesinde ekran parlaklığı ve ses yüksekliği gibi ayarları doğrudan monitör üzerinden yapmak mümkün oluyor.

LG 5K monitör aralıkta satışa sunulacak

LG 5K monitör ABD’de 1299,95 dolar karşılığında satılacak. 21.5 inç 4K versiyon içinse 699,95 dolar ödemek gerekecek. Şu an için sadece 21.5 inç model ön siparişe çıkmış durumda. Monitörün sevkiyatının kasım ayının sonlarında başlaması planlanıyor. 27 inç 5K monitör ise aralık ayı itibarıyla piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER