Teknoloji

LG 5G açılımını Q serisi cihazlarla sürdürecek

lg velvet

LG geçtiğimiz mayıs ayında 13 adet Q serisi telefonun ticari marka haklarını almıştı. Şirketin isimlendirme stratejisine dair yeni bilgilerin ortaya çıkışı, bu telefonların özellikleri konusunda da bazı ipuçları veriyor. Yeni listede görülen LG Q92 5G isimli modelin LG Velvet’in uygun fiyatlı bir alternatifi olması muhtemel görünüyor.

Yeni liste, akıllı telefonun adı için ilk etapta “Q9 2020 5G” seçeneğinin ağır bastığını, ancak şirketin daha sonrasında Q92 5G ismini tercih ettiğini gösteriyor. Listedeki model numaraları, şirketin Güney Koreli mobil operatörleri KT ve LG U+ için de özel olarak telefon üreteceğini de ortaya koyuyor.

Listede görülen “128G” ibaresinin telefonların depolama alanı kapasitesine atıf yapıyor olma ihtimali oldukça yüksek. Bu ibarenin hemen ardından gelen harfin ise telefonun rengini gösterdiği düşünülüyor. Söz konusu harflere bakıldığında da kırmızı, beyaz ve yeşil gibi renk seçenekleri ön plana çıkıyor.

lg 5g

LG, Q serisi için 3x, 5x, 6x, 9x formatında pek çok markanın ticari haklarını aldı. Bu listede önümüzdeki yıl çıkması muhtemel görünen Q93 gibi modeller de bulunuyor. LG, Q serisiyle 5G açılımını orta segmente yayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER